donderdag 4 januari 2018

Goed begonnen

Ik begin met u een gelukkig 2018 toe te wensen! Ik hoop dat u een leuke en gezellige jaarwisseling gehad hebt. Voor mij was het mijn derde jaarwisseling als burgemeester van Stichtse Vecht. Opnieuw is de jaarwisseling in onze dorpen prima verlopen. De overgang van oud naar nieuw verliep dit jaar gelukkig weer zonder noemenswaardige incidenten en schade. Verstoringen van de openbare orde zijn op enkele kleine dingen na uitgebleven. Een compliment aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen.

Dankzij de goede samenwerking tussen politie, brandweer, Openbaar Ministerie en gemeente waren we goed voorbereid. De samenwerking verliep prima en bewijst telkens zijn waarde. Daarom wil ik alle medewerkers van deze diensten bedanken voor hun inzet. Ik ben blij dat zij hun werk in alle rust hebben kunnen doen. Oud en Nieuw was gelukkig ook voor hen een feest.
Foto: Mieke Hoek


Ook ben ik blij met de inzet van de vrijwilligers die meedoen in de WhatsApp-groepen en Buurtsignaleringsteams in onze gemeente. Als ogen en oren in de wijken en kernen vormen zij een steeds belangrijkere rol bij de veiligheid in onze gemeente. Steeds vaker krijgt de politie waardevolle signalen via deze weg. Ook voor een rustig verloop van de jaarwisseling worden dit soort signalen steeds belangrijker. Dank daarvoor, namens alle inwoners!


Het is goed dat we met elkaar in Stichtse Vecht alert zijn en blijven. Hoe meer mensen meedoen aan de WhatsApp-groepen en Buurtsignaleringsteams, hoe beter het is. Bent u al lid van een WhatsApp-groep of buurtsignaleringsteam? Kijk dan eens op www.buurtpreventiestichtsevecht.nl of er zo’n WhatsApp-groep of buursignaleringsteam in uw wijk is. U leest daar ook hoe u zelf een buurtpreventiegroep kunt starten. Samen maken we Stichtse Vecht veiliger!

Een van de belangrijkste momenten van 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Die komen nu snel dichterbij. Onze medewerkers zijn al volop bezig met de voorbereidingen. En dat geldt ook voor de deelnemende politieke partijen. Hun campagnes zullen een dezer dagen los gaan barsten. En wij gaan u de komende weken zo goed mogelijk informeren over deze verkiezingen én het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Op www.stichtsevecht.nl/verkiezingen verzamelen we alle relevante informatie voor u. En begin maart krijgt u een papieren verkiezingskrant in de bus.

We gaan het u zo makkelijk mogelijk maken om naar de stembus te komen. Zo zetten we extra in op het toegankelijk maken van onze stembureaus. We hebben hiervoor nauw contact met onder andere het Gehandicaptenplatform. Inwoners die door een beperking moeilijk bij een stembureau kunnen komen, bieden we zelfs een extra service. We gaan ze met een busje ophalen en begeleiden naar het stembureau. Ook hun stem is heel waardevol.

Ik hoop dat velen van u op 21 maart van uw democratisch recht gebruik zullen maken!

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten