maandag 20 november 2006

Centraal bereikbaar

Rondom het Centraal Station in Leiden staat de komende jaren veel te gebeuren. Onder de naam Leiden Centraal staan er al geruime tijd een groot aantal complexe projecten op stapel. In de loop van volgend jaar gaat de eerste schep de grond in.



Door hetzelfde gebied gaan dagelijks grote stromen auto's, voetgangers, treinen, bussen en fietsers. Rondom dat station is het nooit rustig, het is niet voor niets een van de drukste stations van Nederland. De bouwputten die rondom het station de komende periode zullen ontstaan moeten al die verkeersstromen natuurlijk ongehinderd door laten gaan.

Momenteel is er van deze bouwactiviteiten nog maar weinig te merken. Alleen wat voorbereidende werkzaamheden zoals het verleggen van kabels en leidingen. Toch waren deze werkzaamheden voor een aantal ondernemers rond het station vanmorgen aanleiding om zich tijdens mijn spreekuur bij mij te melden om mij te vragen hoe wij hun zaken de komende jaren bereikbaar gaan houden. Het was goed om van deze heren nog eens te horen hoe belangrijk het is dat wij bij ruimtelijke projecten echt ons best doen om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Het volgende projectoverleg zal ik daar extra aandacht besteden. Zeker in Leiden Centraal kan dat geen kwaad.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten