woensdag 19 november 2008

Duidelijk

Vandaag heeft de Raad van State het bestemmingsplan Oostvlietpolder goedgekeurd. Het gaat om een definitieve goedkeuring dus de gemeente kan nu aan de slag met de verdere uitwerking van het bedrijventerrein zoals is geformuleerd in het coalitieakkoord. Als wethouder Economische Zaken ga ik bij die ontwikkeling een belangrijke rol spelen.

In het coalitieakkoord 2008-2010 staat dat bij goedkeuring van de Raad van State het duurzame bedrijventerrein Oostvlietpolder gerealiseerd wordt in een zo groen mogelijke omgeving met een hoge beeldkwaliteit en dat het college van de 35 hectare bedrijventerrein slechts 29 hectare wil aanleggen.

Ik ben blij dat we na een lange periode van onzekerheid eindelijk duidelijkheid hebben over de toekomst van de Oostvlietpolder. Uit alle contacten die ik de afgelopen maanden had met de Leidse ondernemers weet ik hoe belangrijk deze uitspraak voor hen is. Tegelijkertijd besef ik dat heel wat inwoners liever een andere uitslag hadden gezien. Ik zie het daarom ook als mijn opdracht om de komende periode met alle betrokken partijen, dus ook de tegenstanders, om tafel te gaan zitten om te komen tot een zo verantwoord mogelijke realisatie van het bedrijventerrein en de bijbehorende ecologische verbindingszone. Ik zal daarom op korte termijn het initiatief nemen om partijen daartoe uit te nodigen.

Hoe het ook zij, mijn agenda voor de komende periode zal er door deze uitspraak anders uit gaan zien.

Voor de fijnproevers, de uitspraak is hier terug te vinden.

Tot ziens.

2 opmerkingen:

  1. Marc,

    Kun je je log-lezers alvast enige indicatie bieden op de vraag of de bedrijven al bij jou in de rij staan om zich in de Oostvlietpolder te mogen vestigen?...

    Groet,
    Peter Bootsma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Peter,

    Tijdens mijn werkbezoeken ben ik de afgelopen maanden met grote regelmaat geconfronteerd met de gevolgen van het feit dat bedrijven klem zitten. Een aantal bedrijven hebben inmiddels de stad verlaten wegens gebrek aan ruimte. Andere bedrijven blijven hier omdat de werknemers in Leiden of de regio wonen. Die lossen hun problemen vaak op door zich te spreiden over verschillende locaties. Dat heeft tot gevolg dat er veel extra logistiek verkeer over op drukke wegen komt. Doordat gezonde bedrijven niet kunnen doorgroeien houden ze bovendien ruimte bezet die heel geschikt is voor startende ondernemers. Ook voor die doelgroep zien we de laatste tijd dat er problemen gaan ontstaan.

    BeantwoordenVerwijderen