woensdag 29 maart 2006

Dubbel

Ik ga nu ruim twee weken door het leven als 'kandidaat wethouder'. Merkwaardige status is dat. In feite ben je nog helemaal niets. Wethouder ben je immers pas wanneer de gemeenteraad daarover een besluit heeft genomen. Zolang er onderhandeld wordt tussen partijen is dat niet het geval en kan er nog van alles gebeuren.

Aan de andere kant wil je natuurlijk wel goed voorbereid aan de start verschijnen. Daarvoor ga je toch warm lopen. Voor mij betekent dat veel nieuwe mensen ontmoeten, lezen, luisteren en praten over van alles wat met die nieuwe functie te maken heeft. Ook voor mijn gezin heeft dit gevolgen. Als het door gaat willen we snel naar Leiden verhuizen.

Ik zal me op deze plaats nog even inhouden tot het echt zover is.

Tot volgende week.

4 opmerkingen:

 1. Naar Leiden verhuizen?? Jij bent echt niet lekker, je woont hartstikke mooi daar in Hillegom en dan zou je naar die vieze stad verhuizen??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leden van de gemeenteraad, wethouders en burgemeesters moeten wonen in de gemeente waarin ze bestuurder zijn. Een wettelijke verplichting waar ik het erg mee eens ben. Daarnaast heb ik in Leiden al heel veel mooie en historische plekjes ontdekt. Dat gaat dus allemaal best lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Marc,

  Leuke klus (als het doorgaat) in Leiden. Maar nu niet proberen Teylingen in te lijven hoor, hoe leuk je het in Warmond ook vond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Marc,

  Ik hoop van ganserharte dat je het wordt. Ik ben totaal niet verbaasd en hoopte al wat langer op jouw wethouderschap te Leiden.

  Ik denk dat jouw stijl van bindend leiderschap zeer verfrissend zal zijn voor Leiden en de gemeentelijke organisatie.Voor de Holland Rijnland ben jij ook geschikt omdat jij stad en land kan binden.

  Je deelt PvdA beginselen samen met Ron en Hans, maar je stijl is anders. Binding en vertrouwen zijn noodzakelijke voorwaarden om belangrijke ingrepen in onze welvaartsstaat te realiseren.

  succes!
  Roland Goetgeluk

  BeantwoordenVerwijderen