vrijdag 20 januari 2006

Adviseur

Alweer de derde week nadat ik in Warmond afscheid nam. In Leiden voel ik me zo langzamerhand aardig thuis en binnen 'mijn' project kan ik nu heel behoorlijk de weg vinden.

Zoals ik eerder vertelde, werk ik momenteel aan de ontwikkeling van een locatie voor de opvang van daklozen en verslaafden. Het was een belangrijke week voor dit project. De afgelopen week nam het college van Burgemeester en Wethouders in Leiden namelijk een belangrijk besluit t.a.v. dit onderwerp. In mijn rol van 'adviseur' was ik in de gelegenheid om de collegevergadering voor dit agendapunt bij te wonen. Voor mij een mooie kans om eens te ervaren hoe zo'n collegevergadering in een grote gemeente gaat. Het feit dat er behalve de secretaris ook nog andere ambtenaren bij de collegevergadering aanwezig waren, was voor mij wel wat vreemd. Volgens mij is dat in de kleinere gemeenten alleen bij hele hoge uitzondering het geval.

Nu het college heeft besloten dat we doorgaan met de Nuonlocatie aan de Langegracht, kan de gemeenteraad zich de komende twee weken buigen over dit onderwerp om ook een standpunt in te nemen.

Als u meer wilt weten over het project waar ik aan werk, kijk dan maar eens op de site van de gemeente Leiden. Onder Projecten kunt u doorklikken naar het project zorglocaties.

Het afgelopen jaar heb ik geschreven over een aantal bijeenkomsten/trainingen van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters die ik volgde. Sommige dingen lopen dit jaar nog door en zodoende zat ik afgelopen donderdag met een tiental 'oud' collega's de hele dag in Zeist. We hebben uitgebreid gesproken over de rolverdeling tussen de burgemeester als voorzitter van de gemeenteraad en de griffier. Een functie die bij de diverse gemeenten nogal verschillend wordt ingevuld. We hebben uitgebreid gesproken over de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden. Daarnaast hadden we een griffier van een grotere gemeente uitgenodigd om zijn ervaringen met ons te delen. Het was een leerzame dag.

Tenslotte had ik de afgelopen week nog een paar afspraken om me verder te orienteren op de toekomst. Daar kom ik natuurlijk nog een keer op terug.

Prettig weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten