zondag 26 februari 2006

Delfzijl

Toen ik vorige jaar burgemeester van Warmond was, ontwikkelde ik een hechte samenwerking met de collega burgemeesters uit Voorhout en Sassenheim, respectievelijk Cor de Ronde en Cees Waal. Was het in de beginperiode nog een beetje wennen aan elkaar, gedurende het jaar raakten we steeds beter op elkaar ingespeeld. Alle drie zaten we min of meer in hetzelfde schuitje en dat schept toch een band.

Des te aardiger was het om afgelopen week in Nova te zien hoe Cees zijn eerste stappen zette als de kersverse waarnemer in de gemeente Delfzijl. Na de zware hartoperatie die hij begin 2005 nog onderging, moest dit voor Cees het ultieme bewijs zijn geweest dat hij weer helemaal terug is. Dat Delfzijl qua bestuurscultuur niet de makkelijkste gemeente is, blijkt duidelijk uit het feit dat ze de laatste vier jaar maar liefst 5 burgemeesters hebben versleten. Het zal niet eenvoudig worden, maar als het iemand zou kunnen lukken dan is het Cees. Veel succes Cees!

Vrijdag was ik jarig, ik ben alweer 45 jaar geworden.

Tot volgende week.

4 opmerkingen:

 1. Nou van harte nog dan met je 45ste!
  En dan nu de onvermijdelijke vraag.....
  ben je 1 van de kandidaten voor de burgemeesterspost hier in het fantastische Teylingen?? Oftewel kom je weer gezellig naar Warmond??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk weer eens van je te horen Gina. Lees maar m'n bijdrage van 13 januari er nog maar eens een keer op na.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja een echt politiek antwoord! BAH!!!Maar na even gelezen te hebben snap ik het wel, dus wachten we maar rustig af en dan maar hopen dat als je je kandidaat hebt gesteld, de ongetwijfeld 'wijze'dames en heren, de voor ons juiste keuze maken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tenzij Leiden je wil als nieuwe wethouder! Dat is ook nog mogelijk, zo las ik ergens op www.sleutelstad.nl
  Maar wat mij betreft kom je naar Teylingen. Ik sta al op de uitkijk in mijn torenkamer.....
  Groet, Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen