zondag 9 september 2007

Waardig afscheid

De start van de bouw van nieuwe woningen is meestal aanleiding voor een feestje. Bij het begin van sloopwerkzaamheden is dat zelden het geval. Vanavond was dat anders. Ik was aanwezig bij een bijzondere theatervoorstelling die werd gehouden in verband met de komende sloop van flats aan de Willem de Zwijgerlaan en de Koningstraat.

Tegen de achtergrond van de leegstaande flats werd op 16 balkons de voorstelling FLAT opgevoerd. De voorstelling was opgebouwd uit korte theatersc√®nes, film, veel muziek en video op een groot scherm. De theatersc√®nes waren gebaseerd op verhalen en anekdotes van een aantal oud-bewoners. Bij de muziek was het thema Afscheid de rode draad. Er waren onder meer een Marokkaans en een Turks afscheidslied te horen, maar ook een fado en zelfs een aria uit de opera ‘La Wally’.
De voorstelling zat vol herinneringen aan deze plaats in de stad. Onder de ruim 300 toeschouwers waren veel oud bewoners. Voor hen was het een emotioneel afscheid van een plek waar ze vaak vele jaren hadden doorgebracht.

Complimenten voor Portaal, de organisatie, de spelers en alle aanwezigen. De foto's ontving ik van Peter Schipper waarvoor ik hem natuurlijk bedank.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten