maandag 15 oktober 2007

Online

De Stichting Leidse Infrastructuur Bundeling (SLIB) viert 7 november 2007 feest. Ten eerste om het feit te vieren dat er glasvezel door heel Leiden onder de grond ligt en om de mogelijkheden van glasvezel een bredere bekendheid te geven. In aanloop naar dit feest worden een aantal clinics gehouden waarmee mogelijke toepassingen van glasvezel worden gedemonstreerd. Eén van de clinics heeft als onderwerp de archeologische opgraving aan de Aalmarkt i.h.k.v. de renovatie en uitbreiding Stadsgehoorzaal.

In het kader van dit project zat ik vandaag in een online sessie met leerlingen uit groep 7 van de Openbare Basisschool 'De Morskring' uit Leiden. Middels een rechtstreekse beeld en geluidverbinding tussen school en het stadhuis konden de leerlingen allerlei vragen aan me stellen over de verbouwing van de Stadsgehoorzaal in het Aalmarktproject. Voor de leerlingen was dit onderdeel van een heel programma waarbij archeologie en nieuwbouw centraal staan. Naast de wethouder kunnen zij de komende weken allerlei deskundigen die bij dit project betrokken zijn bevragen. Het werd een leuk gesprek. De leerlingen hadden vooraf goed nagedacht over de vragen die ze me zouden stellen. Bovendien werd uit het gesprek maar weer eens duidelijk hoe trots deze jonge mensen zijn op hun stad.

Het hele programma is opgezet door leerlingen (zie foto) van de Hogeschool Leiden. Zij hadden tijdens de sessie met de basisschool de rol van inteviewer en presentator.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten