zaterdag 4 juli 2009

Pont

Leiden heeft niet zoveel recreatiegroen binnen haar grenzen. Daardoor zijn onze inwoners voor deze vorm van recreatie afhankelijk van het groen buiten de stad. Gelukkig is dat in ruime mate aanwezig in de vorm van het groene hart, maar dan moet je dat groen natuurlijk wel goed kunnen bereiken. Daarom vaart er al ruim 10 jaar een veerpont vanuit het park achter de Leidse Merenwijk naar het groene hart aan de overkant van De Zijl. Deze verbinding is een initiatief van Leiden, Leiderdorp en Teylingen. Jaarlijks draagt Leiden zo'n tienduizend euro bij in het exploitatietekort van deze veerpont.

Dat deze pont in een behoefte voorziet bleek vandaag toen na ruim tien jaar de 250.000 passagier begroet mocht worden. Ter ere van dit heugelijke feit was ik met mijn collega's uit Teylingen en Leiderdorp aanwezig om deze passagier een verassing te bezorgen. Behalve een bos bloemen en een jaarabonnement voor de pont, kreeg zij een fiets ter waarde van 400 euro aangeboden.

Bijgaand Filmje ontving ik van Rose Marie Keijzer, raadslid voor D66 in de gemeente Teylingen, waarvoor natuurlijk mijn dank.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten