vrijdag 30 oktober 2009

Oproep aan Toedeledokie en anderen

Dit jaar vindt voor het eerst de Dag van de Dialoog in Leiden plaats. Op 7 november worden overal in de stad dialoogtafels georganiseerd waar Leidenaren (en inwoners van buurgemeenten) met elkaar in gesprek gaan over het thema 'Buur, vriend, Leidenaar (m/v)?' Zie voor meer informatie: http://www.leidenindialoog.nl/. Wat mij betreft een goed initiatief waar ik graag aan mee ga doen.
Ik wil op deze dag graag eens met mensen in dialoog gaan die ik altijd alleen ‘spreek’ via hun reacties op internet (bijvoorbeeld op de PvdA website of op mijn weblog). Namen van mensen die ik veel tegenkom, maar die ik niet ken zijn bijvoorbeeld Toedeledokie, Blonde Mien, Leidsemeid, JaapJaap of Jonny. Ik noem ze maar even de 'reaguurders'

Nu kan ik me voorstellen dat deze reaguurders er niet op zitten te wachten om hun anonieme status in te ruilen voor een van bekende Leidenaar. Daarom heb ik het volgende bedacht: Ik zorg voor een mooie dialoogtafel in het Leidse Stadhuis waar zo'n 6 tot 8 mensen kunnen aanschuiven. De dialoog aan tafel maken we voor iedereen in de stad te volgen via internet. Daarbij geven we een aantal anonieme reageurders de gelegenheid om via internet mee te doen met de dialoog. Die reacties projecteren we bij de dialoogtafel op een groot scherm.

Ook mensen die onder hun eigen naam regelmatig via internet reageren zijn van harte welkom, het liefst in eigen persoon aan de tafel in het stadhuis. Ik zou jullie graag eens op een open en positieve manier spreken over jullie digitale ervaringen met mede Leidenaren.

Als er voldoende belangstelling is, zal deze dialoogsessie worden gehouden op zaterdag 7 november van 15.00 tot 17.30 uur . Na aanmelding krijg je meer informatie,.

Meld je aan op de website www.leidenindialoog.nl, of stuur mij een mail
Tot ziens.

10 opmerkingen:

 1. Hmmm, ´de Dag van de Dialoog´. Bijna zou je denken dat hieraan een soort van vijanddenken ten grondslag ligt zoals de ouderen onder ons dat nog kennen uit de Koude Oorlog. En ´dialoogsessie´. Ik denk dat er na de komende gemeenteraadsverkiezingen eerder van die sessies zullen moeten plaats vinden om de winnaars en verliezers van die verkiezingen naar elkaar toe te praten. Mijn inschatting is dat er behoorlijk zal moeten worden gemasseerd om standpunten naar elkaar toe te praten. Dit college heeft het er natuurlijk wel behoorlijk naar gemaakt door de uitslag van een referendum naast zich neer te leggen (RGL), een referendumverzoek vanuit de burgerij te negeren (winkelsluitingstijden) en een referendummogelijkheid over de OVP weg te wuiven. Hoezo gemeente gaat in dialoog met de Leidenaren...?

  De namen die de wethouder noemt zijn trouwens allang ontmaskerd. De ´wie-is-wie´ van het reaguurdersgebeuren:
  - jonny: William de Bakker van Hotel de Doelen aan het Rapenburg
  - een Leidse burger (=Floor Pleijte): http://www.leiden.pvda.nl/foto_video/fotoalbums/fotoalbums_foto/i/1582/t
  - Blonde Mien/alias h.a.r.r.y./alias Arie G-V: de beruchte Allert Goossens uit Leiderdorp, geen prettig persoon om het mee aan de broek te krijgen. Hij dreigt al snel met een rechtszaak
  - Toedeledoki: iemand uit de Professoren -en Burgemeesterswijk. Volgens mij ben ik die wel eens tegengekomen bij een VVD-bijeenkomst een jaar of twee terug. Naam helaas vergeten.

  Heb ik nog iemand gemist? ;-)

  Groeten,
  René :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. René,

  Bedankt voor deze 'onthullende' reactie. Ik hoop dat dit een helpt om de betrokkenen al dan niet virtueel aan tafel te krijgen.

  Ik nodig je verder graag uit om je via www.leidenindialoog.nl aan te melden voor de dialoogtafel van aanstaande zaterdag.

  Tot ziens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word altijd een beetje moedeloos van al die schuilnamen: Bellavanz et al zijn van die frustraten die de godganse dag niks anders te doen lijken te hebben dan te hakken op iedereen die wel eens iets wat doet in de gemeente (sommigen zullen dat ook van mij denken, maar ik doe het tussen mijn betaalde werkzaamheden door). Bij de meesten bestaat de kern van hun stukjes uit: het zijn allemaal zakkenvullers en links deugt per definitie niet.

  Ik vind het wel flink van je, Marc, om al dat tuig uit te dagen, maar ik verwacht een minime opkomst. Kom zelf dan net terug van een paar dagen Friesland, dus weet niet of ik kan komen kijken wat je zoal hebt gevangen. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een Leids burger03 november, 2009 23:47

  @Dentener
  Ja, de lijst is nog lang niet volledig.....
  Bovendien heb je jezelf ook nog gemist bij al die "onthullingen". Kijk maar:
  "Webredactie v/d Leidse PvdA @rene(Dentener)
  ...we weten prima wie u bent, en we weten inderdaad ook dat u geregeld onder anderen namen post.
  "http://www.leiden.pvda.nl/nieuws/
  nieuws_item/i/3294/t/polarisatie_raad_door_politiek_avontuur#r_18565

  Dus vooruit René voor de dag ermee: met die "andere namen" En nu niet zo laf zijn om te smoezen te gaan verzinnen of om te ontkennen....
  Bovendien reageer ik altijd als "een Leids burger", niet als "een Leidse burger".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een Leids burger03 november, 2009 23:51

  Bij de namen die dhr.M.Witteman noemt :Toedeledokie, Blonde Mien, Leidsemeid, JaapJaap of Jonny ben ik niet bij. Dus hoef ik mij niet aangesproken te voelen toch?...;-)

  -Het nut van een dergelijke dialoog ontgaat mij eigenlijk.
  - Want die dialoog gaat helemaal niet over politiek als ik het goed begrepen heb. En wat valt er nu zo'n 2,5 uur te praten over "Buur, Vriend, Leidenaar".
  Citaat dhr.M.Witteman:"Ik zou
  jullie graag eens op een open en positieve manier spreken over jullie digitale ervaringen met mede Leidenaren." Nou, als Marc zo geïnteresseerd zou zijn in wat mijn digitale ervaringen zijn met bijvoorbeeld de beruchte
  "veelpleger" R.Dentener zou ik hem ook wel een paar verwijzingen kunnen geven hoor. En bijvoorbeeld de reden waarom ik vaak onder steeds hetzelfde pseudoniem reageer heb i.p.v. onder eigen naam heb ik ook al meer dan eens digitaal uitgelegd. Overigens heb ik mij, in tegenstelling tot vele andere anonieme reageerders, nooit als iemand anders voorgedaan....
  Dienen alleen de vragen van wethouder(gespreksleider) te worden beantwoord?

  - Als Marc zonodig de dialoog wil aangaan met Toedeledokie zal dat al vrij snel gaan over het Joods weeshuis, verslaafden in de buurt van kinderen en "de rooie vriendin".

  - Tenslotte:Het is beslist niet zo dat ik te laf zou zijn om in het openbaar de dialoog aan te gaan, zoals sommigen misschien zullen veronderstellen (diegenen die mij echt kennen weten wel beter..). Maar eigenlijk zie ik het nut van zo'n dialoog niet echt.

  Bovendien bestaat er ook nog grote kans met de andere "reaguurders" op één hoop te worden gegooid(zie bijdrage Simonis). En daar bedank ik voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Marc Witteman,

  Fraaie timing voor een dialoog zeg, net nu de gemoederen in NL vijf jaar na 2/11 weer eens hoog oplopen. En wat een leuk idee om van de anonieme lokale reaguurders BL-ers te willen maken. Als we zo doorgaan maken we van de PvdA plus humor nog een winnende combinatie.

  Politieke dialoog is niet mijn ding zeg maar (ik moet keihard studeren), maar ik heb zoals vanouds wel een schriftelijk wensenlijstje met zeven items (ik durfde dit niet middels een brief naar de gemeente Leiden te sturen, want dan is de kans aanwezig dat je er nooit meer iets van hoort).

  1. PvdA is De SportPartij volgens uw fractieleider, dus ik zou zeer verheugd zijn als er een klimwand gerealiseerd kan worden binnen de gemeentegrenzen. Ook een leuke metafoor voor die jeugdigen die moeite hebben met opwaartse sociale mobiliteit.
  2. Ruimte voor kleinschaligheid: ik zie dat nieuwe gebouwen steeds hoger en groter worden. Welke (destructieve) krachten zitten hier achter? Kan het ook anders/beter?
  3. Omdat ik aan een leesverslaving lijd zou ik de komst van een Leidse StadsKiosk met gemengde gevoelens ontvangen. Lezen is toch niet zo onschuldig als het lijkt.
  4. De PvdA wordt vaak terecht geassocieerd met beton, asfalt en stenen. Mensen komen er in dit verhaal nauwelijks of niet meer aan te pas, een teken van politieke vervreemding. Een kwart van de NUON-gelden naar sociale infrastructuur zou een mooi nieuw begin zijn. En waarom betracht uw college zo weinig democratisch bewustzijn als het over het (strategisch) bestemmen van gemeenschapsgeld gaat?
  5. De kosten van een treinkaartje in de UK toont aan dat privatiseren toch niet zo’n goed idee is. De lijst van mislukkingen is indrukwekkend. Hilarisch feit is dat -toevallig of niet- uw partij de laatste gemeentelijke arbeiders –de vuilnismannen- de deur wijst naar het bedrijfsleven. Tijd voor beëindiging van deze dialoog der doven en een opgelegde kans om de veelbesproken verdorven bestuurscultuur aan te pakken.
  6. Een korte monoloog over de RGL: afblazen, dat is voor alle partijen het beste. Het gedraai van uw partij is echt slecht voor het aanzien van en vertrouwen in de politiek.
  7. En als laatste wens: de PvdA is een emancipatorische partij. Geef het goede voorbeeld en verleg uw eigen grens door bijvoorbeeld een keertje te gaan Zumba-en.

  Met een allervriendelijkste groet.
  P.S.: Luisteren is bij een dialoog van essentieel belang!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een eer, al meer dan 6 reacties op mijn weblog. Dat is veel meer dan ik doorgaans van mijn lezers gewend ben. Het onderwerp spreekt aan.

  Ik hoop dat u allemaal de moeite wilt nemen om in te schrijven voor mijn dialoogtafel van aanstaande zaterdag. Voor het geval dat niet lukt, kom dan in ieder geval on-line om daar met mij in dialoog te gaan. Ruim voor de bijeenkomst zal ik de link naar die sessie op mijn site publiceren.

  Tot zaterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @meneer Floor Pleijte alias de beruchte Leidse burger: nou, ik reaguur altijd standaard onder de namen R. Dentener of mijn gag René :D. OK, één keer heb ik het anagram van mijn naam ´Dré N. Enenreet´ gebruikt, hetgeen tot nogal wat hilariteit leidde.(vond hem zelf ook wel leuk) Wel was opgemerkt, dat de PvdA-webredactie mij meermaals verwardde met ene ´rene´. De PvdA-webredactie heeft later die FOUT erkend en toegegeven dat het om ene rene of Rien uit de Haagse Schilderswijk gaat. Die persoon is later ook nog door heer Simonis getraceerd. U daarentegen, meneer Floor Pleijte*, gaat elke rechtstreekse discussie uit de weg door onder het pseudoniem ´een Leidse burger´ te reageren op de Leidse politieke fora die wij rijk zijn. Daarmee diskwalificeert u ook tevens bovenstaande aantijgingen die u richting mijn persoon het net op slingert. Pot, ketel etcetera.

  * www.leiden.pvda.nl/foto_video/fotoalbums/fotoalbums_foto/i/1582/t

  BeantwoordenVerwijderen
 9. een Leids burger24 december, 2009 10:51

  Het gezegde "de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet" is vooral in de eerste plaats op die R.Dentener van toepassing.
  Zeker als het gaat om aantijgingen het net op slingeren.
  Bovendien blijft het immers toch opmerkelijk dat die uiterst hypocriete R.Dentener die zelf ook wel eens onder een pseudoniem reageert (dat heeft hij inmiddels hierboven ook zelf toegegeven) blijkbaar (nog steeds) niet wil accepteren dat anderen dat (structureel) doen.

  De PvdA webredactie heeft, voorzover dat uit de context blijkt, alleen maar toegegeven dat zij per ongeluk 2 keer, i.p.v 1 keer, een opmerking maakte over persoonlijke aanvallen van meneer R.Dentener. (dat laatste zegt ook al wat natuurlijk...de heer A.Goossens dreigde niet voor niets met rechtszaken tegen hem.)

  Eerst schreef de webredactie: @dentener persoonlijke afhandelingen op deze site zijn niet gewenst.
  Daarna René Dentener @Webredactie:
  "U plaatst tweemaal een opmerking over persoonlijke afhandelingen....."
  en vervolgens:
  Webredactie v/d Leidse PvdA @rene(Dentener, NIET die Rien|rene uit de Haagse schilderswijk):
  "dat deze reactie voor de tweede keer is geplaatst is per ongeluk door een refresh.....
  ...we weten prima wie u bent, en we weten inderdaad ook dat u geregeld onder anderen namen post." http://www.leiden.pvda.nl/nieuws/nieuws_item/i/3294/t/polarisatie_raad_door_politiek_avontuur#r_18565

  Iedereen die de context goed leest ziet dus dat de fout van de webredactie NIET ging over verwarring van namen zoals de feiten verdraaiende R.Dentener eerder suggereerde.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. een Leids burger24 december, 2009 10:55

  En weer tracht de beruchte "veelpleger" dhr.R.Dentener van mij (en soms ook anderen) een karikatuur te maken en blijft hij komen met valse verdachtmakingen gebaseerd op een verkeerde conclusie uit een of andere casus die blijkbaar wordt uitvergroot tot een algemene waarheid. (ongeoorloofde generalisering).

  Nee, de heer Floor Pleijte gaat NIET ELKE rechtstreekse discussie uit de weg zoals de valsverdachtmakende R.Dentener nu alweer suggereert. Maar de eerste mengt zich ook niet in ELKE discussie en bepaald zelf wel aan welke discussie hij rechtstreeks wenst deel te nemen en aan welke niet.

  Laat ik me maar beperken tot 4 tegenvoorbeelden (maar er zijn er veel meer...):
  - Alle leidse burgers hebben kunnen zien en horen dat ik de confrontatie op bijvoorbeeld een openbare hoorzitting over reïntegratie (19-4-2007) wel degelijk ter plekke in de raadszaal onder eigen naam durf aan te gaan.
  - Op 1-7-2009 heb ik o.a. de heer R. van Laar rechtstreeks gesproken tijdens een openbare PvdA-bijeenkomst in het Hooglandse Huys.
  - Een rechtstreekse discussie met de no.1 op de kandidatenlijst van de Leidse PvdA op de markt na afloop van de bijeenkomst van de Oude Socialisten op za. 28-11-2009.
  http://www.flickr.com/photos/22830087@N05/4140335799/
  http://www.flickr.com/photos/22830087@N05/4152886516/
  - Een rechtstreekse discussie met enkele projectleiders van de RGL tijdens een openbare informatiebijeenkomst over de RGL op di.1-12-2009 in het stadsbouwhuis.
  Enz.,Enzovoort....

  Meneer R.Dentener zou zich dus eerst maar eens beter in de feiten moeten gaan verdiepen i.p.v. verkeerde conclusies te trekken door ongeoorloofde generalisatie.
  WANT DAT GEEFT TEN ONRECHTE EEN VERKEERD BEELD.
  Dus niet ik maar R.Dentener maakt zich nu juist schuldig aan valse aantijgingen en daarmee diskwalificeert hij zichzelf.

  Zelfs dhr. A. Simonis schreef veel eerder ook al over R. Dentener (RD):"...ook al omdat alles wat u ermee zou (kunnen) doen is de feiten verdraaien en met valse beschuldigingen om u heen meppen."
  http://www.leiden.pvda.nl/nieuws/nieuws_item/i/2895/
  t/meeste_leidenaars_voor_tram_naar_de_kust_de_rgl#r_12204

  Vrede op aarde? In voortDenderende personen heb ik geen welbehagen!
  Maar wie weet wordt het volgend jaar ietsje beter....

  BeantwoordenVerwijderen