zondag 13 juni 2010

0,08%

Het was een bijzondere week. Op dinsdag de bekendmaking van mijn voordracht tot gedeputeerde in Flevoland en de zinderende uitslagenavond na de verkiezingen op woensdag.

Ik wil op deze plaats graag iedereen bedanken voor de leuke en vaak spontane reacties die ik kreeg na het nieuws van dinsdag. Ze kwamen in grote hoeveelheden binnen via mail, twitter, linkedin en sms, maar ook gewoon telefonisch of bij de supermarkt. De grote foto in het Leidsch Dagblad had zijn werk in ieder geval goed gedaan. Mede dankzij een item op Omroep Flevoland kon ik de eerste Twittervolgers uit die provincie de afgelopen week ook welkom heten.

Ook de bekende Leidse internet reaguurders waren de afgelopen week weer aktief. Spraken ze tot nu toe vooral schande over het feit dat ik wachtgeld ten laste van de Leidse gemeenschap ontvang, nu schrijft men dat ik zo snel een nieuwe baan heb om mijn toekomstige wachtgelduitkering veilig te stellen. Beide is niet waar kan ik u verzekeren.

En dan die verkiezingen. Ik heb mijn stem uitgebracht op nummer 50 van de PvdA lijst, Marije van den Berg. Ik heb inmiddels begrepen dat we 0,08% stemmen tekort kwamen voor de 31 zetel, het zij zo. Marije nog niet in de kamer maar dat komt vast nog wel een keer. Ik hoop dat ze het blijft proberen.

Net als veel andere mensen maak ik me zorgen over het feit dat de PVV zo'n enorme groei heeft doorgemaakt. Maar de stem van bijna anderhalf miljoen kiezers mogen we natuurlijk niet negeren. Tegelijk ben ik het eens met Job Cohen en anderen dat de denkbeelden van deze partij zo ver af staan van wat we binnen de PvdA belangrijk vinden, dat een kabinet waar PVV en PvdA deel van uitmaken er maar niet moet komen. Ik wens Mark Rutte de komende weken heel veel succes met zijn opdracht.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten