dinsdag 1 november 2011

Papageno

Met het hele college van Gedeputeerde Staten waren we vandaag bij Papageno, een dagbehandelingscentrum in Almere voor kinderen met een jeugdzorgindicatie. We hebben daar gesproken met ouders en medewerkers en hebben een kijkje genomen bij de groepen.

De komende periode draagt de provincie de jeugdzorg over aan de gemeenten. Voor het zover is zullen we als college van GS nog een aantal belangrijke besluiten moeten nemen. Daarom is het van groot belang dat we goed op de hoogte zijn van welke vragen er bij kinderen en gezinnen spelen en welke expertise nodig is. Daarnaast helpt het om ook eens te zien wat er allemaal achter de schriftelijke notities schuil gaat. Er is volgens mij geen enkel beleidsterrein waar het belang om af en toe eens in de praktijk te kijken zo groot is. Alleen dan zie je de gezichten en hoor je de verhalen die achter de dossiers zitten.

Daarom was ik enthousiast dat mijn collega's vandaag tijd vrij wilden maken voor dit werkbezoek. Met de ervaring van deze middag in onze achterzak kunnen we de komende periode betere beslissingen nemen.

Triade heeft 2000 cliƫnten van alle leeftijden. Ze helpen hen thuis of dichtbij huis vanuit 150 locaties in de provincie Flevoland. Triade is goed in het versterken van eigen kracht van cliƫnten en hun eigen netwerk. Bij Triade krijg je -ondanks je beperking, ziekte of problemen- weer regie op je eigen leven. Je krijgt iets om trots op te zijn.

Tot ziens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten