maandag 20 augustus 2012

Stoel

Gezien het mooie weer buiten had het van mij nog wel iets langer mogen duren, maar de volle agenda was onverbiddelijk en dus ben ik vanmorgen na twee mooie weken vakantie weer aan het werk gegaan.

Behalve wat leeswerk om de opgelopen achterstand weer in te halen, was het vooral een werkbezoek van tweedekamerleden dat vandaag de dagindeling domineerde. O.a. de kamerleden Lutz Jacobi (PvdA), Rik Grashoff (D66) en kandidaat-kamerlid Femke Dingemans (D66) waren naar Flevoland gekomen om zich persoonlijk op de hoogte te laten stellen van de stand van zaken met betrekking tot natuurontwikkeling in onze provincie. Namens de provincie mocht ik hen ontvangen en bijpraten over de stand van met betrekking tot het open planproces voor nieuwe natuur in Flevoland en de gevolgen daarvan voor het project Oostvaarderswold.

Ondanks de besluitvorming over het Oostvaarderswold in onze provincie merkte ik tijdens de gesprekken van vandaag dat de ontwikkeling van het Oostvaarderswold bij de aanwezige partijen in de kamer nog helemaal geen gepasseerd station is. Naast D66, GroenLinks en de PvdA heeft ook de SP inmiddels laten weten dat men van mening is dat de ecologische verbinding Oostvaarderswold alsnog gerealiseerd zou moeten worden. We zullen de verkiezingen van 12 september af moeten wachten om te kunnen beoordelen wat dit voor ons allemaal zou kunnen betekenen.

Omdat het campagnetijd is hadden de kamerleden vandaag de groene kamerzetel meegenomen voor het fotomoment. Omroep Flevoland was aanwezig om een aantal stevige uitspraken van deze kandidaten vast te leggen.

Tot ziens.1 opmerking:

  1. En de Partij voor de Dieren is uiteraard ook nog steeds voorstander van het oorspronkelijke plan en ook tegen dat open plan proces.

    BeantwoordenVerwijderen