zondag 5 juli 2015

Trouwen

Ik kon de eerste aflevering van mijn 'zomeravondgesprek met inwoners' niet beter plannen, het was fantastisch mooi weer deze week. Zo'n 25 mensen hadden maandagavond een plaats gevonden in de achtertuin van het oude gemeentehuis in Breukelen. Daar hebben we anderhalf uur ontspannen met elkaar gesproken over wat er goed gaat en wat er beter kan in de gemeente. Na afloop kreeg ik leuke reacties. Voor herhaling vatbaar, zo begreep ik. Ik ga er eens over nadenken.

Minder prettig was het mooie weer tijdens de laatste raadsvergadering van dit seizoen. Voor de bijna 30 punten tellende agenda hadden we 2 avonden nodig in de oude raadzaal in Loenen aan de Vecht. Aangezien een airco in dat gebouw ontbreekt, was ook de binnentemperatuur tijdens de vergadering rond de 30 graden. Minder prettig als je met ambtsketen, stropdas en pak je werk doet.

Het college ging afgelopen dinsdag weer op tournee. Deze week bezochten we Oud Zuilen, Op Buuren en Maarssen-dorp. We begonnen traditiegetrouw met een ontbijt met inwoners en ondernemers. Daarna bezochten we een volkstuincomplex in Oud Zuilen en gingen we langs bij de familie Peek, die het initiatief hebben genomen om een voedselbos aan te leggen op hun grond aan Oostwaard. Verder brachten we een bezoek aan de kinderboerderij in Maarssen-Dorp, bezochten we een bouwproject en namen we een kijkje in een speeltuin waar we in gesprek gingen met het bestuur en de vrijwilligers.


Trouwzaal Goudestein

Bij wijze van uitzondering mocht ik donderdag als ambtenaar van de burgerlijke stand het huwelijk sluiten tussen Thomas en Serena. Zij waren het eerste paar dat na een lange periode van restauratie weer mocht trouwen in Goudestein. Dat was reden voor een extra feestelijk tintje, vandaar mijn aanwezigheid. Leuk om te doen trouwens, mensen komen zenuwachtig binnen en gaan heel gelukkig weer weg. Dankzij de steun van Petra, een ervaren ambtenaar van de burgerlijke stand, wist ik deze feestelijke klus tot een goed einde te brengen. Vanaf nu kunnen alle bruidsparen weer terecht in onze mooie buitenplaats Goudestein. Als het goed is mag ik begin volgend jaar de burgemeesterskamer betrekken.

1e huwelijk
Over huwelijken gesproken, deze week waren er maar liefst 2 paren 60 jaar getrouwd. Op maandag was ik bij het echtpaar Smelik aan de Linnaeusdreef in Breukelen en dinsdag bij de heer en mevrouw Berkhof aan de Gijsbrecht van Nijenrodestraat, ook in Breukelen. Bij beide paren ben ik even langs geweest met een mooie bos bloemen. Leuk om die verhalen van toen weer te horen. Trouwen was in 1955 toch heel anders dan nu.

Op uitnodiging van mijn collega burgemeester van Oudewater was ik vrijdagmiddag in de gemeente Oudewater. In aanwezigheid van de Koning vierde men daar het feit dat de gemeente 750 jaar geleden stadsrechten kreeg. 

Op uitnodiging van de provincie Utrecht was ik zaterdag getuige van de 'Grand Depart' van de Tour de France. Voor dit doel had ik Thea van Rijnsoever (1956) gevraagd mee te gaan. Thea is inwoner van onze gemeente en gold in haar tijd als een van de beste wielrensters van Nederland en was twee keer Nederlands kampioene. Ze pakt nog regelmatig haar racefiets om een rondje door onze mooie gemeente te maken. 

Voor het avondeten schoof ik deze week aan bij de familie van de Zedde in Maarssenbroek, bij de familie Staal in Maarssen en bij Ronnie van Wijk in Tienhoven. Het waren de laatste etentjes bij inwoners voor het zomerreces. In augustus ga ik verder.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten