woensdag 15 maart 2017

De Rode Loper


Bent u vandaag al gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen? Ja? Goed zo, want elke stem telt. Als u nog niet heeft gestemd, ga dan nog snel naar het stembureau bij u in de buurt. U kunt uw stem nog uitbrengen tot 21.00 uur vanavond. Ik hoop van harte dat u deze kans niet laat liggen, want we hebben de rode loper voor u uitgelegd.
 
In onze mooie gemeente hebben we 34 stembureaus waar 204 stembureauleden actief zijn. Zij zorgen ervoor dat het verkiezingsproces vlekkeloos verloopt. Daarnaast hebben we extra stemmentellers kunnen werven, zodat het tellen van de stemmen op de stembureaus vlot verloopt. 100 mensen hebben zich hier voor aangemeld. Ik heb enorme bewondering voor de inwoners die zoiets tegen een kleine vergoeding willen doen. De stembureauleden hebben ook  een verplichte instructieavond bijgewoond, zodat ze precies weten wat ze moeten doen. Zelf heb ik twee van deze avonden bijgewoond om hen te bedanken dat zij zich hebben opgegeven. Zonder hen hebben we geen stembureaus. Vandaag ga ik bij zoveel mogelijk stembureaus langs. Even een praatje maken met de stembureauleden om te horen hoe het gaat, maar ook om met inwoners in gesprek te gaan. Misschien spreken wij elkaar ook wel even.
 
Wie ook uitkijken naar uw komst zijn de medewerkers van de gemeente die vandaag in de vorm van serviceteams bij de stembureaus aanwezig zijn. De ‘rode loper’ rollen we bij wijze van spreken voor u uit. Ambtenaren geven u een warm welkom en wijzen u de weg naar het stemlokaal. Als u heeft gestemd, kunt u een symbolische ‘toegangspas’ krijgen. Met deze ‘toegangspas’ gaan figuurlijk de deuren van het gemeentekantoor voor u open, want op de pas staan al onze contactmogelijkheden vermeld. De pas is ook nog eens makkelijk te bewaren in uw portemonnee. Ik ben heel benieuwd wat u vindt van deze extra service die we vandaag bieden. Ik hoor dat graag.
  
We zetten steeds vaker de deuren van ons gemeentekantoor open voor andere dan de reguliere doeleinden als het aanvragen van een paspoort of het inzien van een ruimtelijk plan. Iedere vrijdag zijn ZPP-ers van harte welkom om te werken in ons bedrijfsrestaurant. Zij mogen daar gratis gebruik maken van onze faciliteiten. Uit de reacties merk ik dat dit goed wordt gewaardeerd.
Daarnaast nodigen we regelmatig inwoners en ondernemers uit om aanwezig te zijn bij zogenoemde ‘inspiratiesessies’. Dat zijn bijeenkomsten voor onze medewerkers waarin gastsprekers laten zien hoe wij op een leuke, interactieve manier aan onze werkprocessen kunnen werken. Deze sessies zijn vaak ook interessant voor met name ondernemers. Zo verwelkomen we op 28 maart bijvoorbeeld oud-topschaatser Hein Vergeer. Hij neemt ons mee naar zijn actieve sportcarrière en geeft zijn visie op de wereld van bedrijven en organisaties, waarbij verandering, samenwerken en communicatie de boventoon voeren. Kom ook en laat u inspireren! Meer informatie op www.stichtsevecht.nl.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten