vrijdag 10 maart 2017

Oproep zomerstage


Het duurt nog wel even voordat het zomerreces aanbreekt. Toch ben ik er al mee bezig.  Elk jaar benut ik een deel van het reces  voor mijn zomerstages. Ik maak dan een hele week in mijn agenda vrij voor activiteiten waarvan inwoners vinden dat ik daar als burgemeester meer aandacht aan zou moeten besteden. Die week is mijn agenda dus voor u.

Ook dit jaar wil ik het zomerreces gebruiken om de gemeente in te trekken en op een andere manier dan normaal te zien wat er allemaal in de verschillende kernen van Stichtse Vecht gebeurt. Ik heb  mijn zomerstage gepland voor de week van 10 tot en met 14 juli.  Ik ben op zoek naar lokale bedrijven en organisaties in Stichtse Vecht, die me gedurende een dag of een dagdeel willen inzetten als stagiair.

De stageweek is ieder jaar weer bijzonder.  Ik heb er altijd veel zin in. Je ontmoet bij de verschillende organisaties en bedrijven  doorgaans veel mensen die zich op een professionele wijze, vaak met hart en ziel inzetten. Ik luister vooral goed naar hen, wil weten wat ze leuk vinden, maar ook wat ze niet leuk vinden.  Het is boeiend en heel nuttig om nog beter kennis te maken met de inwoners en ondernemers en vooral ook om te zien wat ze doen en wat ze beweegt.

Door pak en stropdas thuis te laten, krijg ik echt een ander beeld van wat zich zoal afspeelt in onze gemeente. En dat is ongelooflijk veel. Door echt mee te werken maak ik het allemaal van dichtbij mee. Deze stages zijn voor mij de ideale gelegenheid om ideeën op te doen voor een nieuw bestuurlijk seizoen. Ik vind ze dan ook zeer waardevol.  Ze vormen voor mij een nuttige aanvulling op mijn werk.

Als u suggesties heeft  voor een zinvolle tijdsbesteding laat het mij dan weten. Goede ideeën zijn  altijd welkom. Vorig jaar was ik onder andere werkzaam bij een kaasboer, bakte ik pizza’s, werkte ik in een kinderkledingwinkel en hielp ik een hoveniersbedrijf  en een moestuinvereniging. Verder stak ik mijn handen uit de mouwen bij een begrafenisondernemer en assisteerde ik bij een tennistoernooi. 

Ik roep alle lezers op om voor de komende zomerstage alvast voorstellen te doen. Wat mij betreft, is alles bespreekbaar. Op basis van criteria als spreiding over de kernen en aandachtsgebieden (sport, recreatie en toerisme, economie en midden- en kleinbedrijf,  jeugd, ouderen en vrijwilligers) probeer ik tot een goede mix te komen, om vervolgens een mooi en gevarieerd programma te kunnen samenstellen.  Als er meer voorstellen binnenkomen dan ik in een week kan opnemen, dan zal ik een selectie maken.

Net als voorgaande jaren zal ik ook deze zomer via mijn webblog verslag doen van mijn ervaringen tijdens de stageweek.

Tot ziens

U kunt uw voorstellen  uiterlijk vrijdag  12 mei naar mij mailen via:
marc.witteman@stichtsevecht.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten