donderdag 12 april 2018

Digitaal vragenuur

Zoals u vast wel weet, maak ik graag gebruik van de digitale mogelijkheden die er zijn. Mijn smartphone en iPad zijn binnen handbereik. Ik zit op Twitter, Facebook en Instagram. En als ik eens iets wil weten of aanvragen dan gaat dat razendsnel via internet.

Veel mensen kunnen hun weg goed vinden op het internet. Zij checken de nieuwe bus- of treintijden met hun telefoon. Of ze praten via FaceTime met familie die aan de andere kant van de wereld woont. Ook de communicatie en dienstverlening van de gemeente gaan steeds vaker digitaal. Denk aan het regelen van een afspraak, of eenvoudig een melding doen van zaken in de openbare ruimte zoals kapotte straatverlichting of een onveilige situatie.

Ook gemeentenieuws is gemakkelijk te ontvangen via Facebook, Twitter of onze online nieuwsbrief. U kunt daarbij zelf aangeven over welke onderwerpen u informatie wilt ontvangen. Communicatie op maat dus. Maar persoonlijk contact blijft voor ons altijd belangrijk, al is het maar omdat we ons heel goed realiseren dat niet iedereen even handig is met de computer.

Al die technologische ontwikkelingen zijn natuurlijk fantastisch. Maar er is ook een groep mensen die nog niet zo ‘digitaal vaardig’ is. Mensen die de computer en het internet lastig vinden. De AfvalWijzer raadplegen, een afspraak maken om rijbewijs of paspoort te verlengen… Dat gaat tegenwoordig allemaal digitaal. Mensen kunnen het internet dan ervaren als een hoge drempel voor de dienstverlening van de gemeente. Toch zou het zonde zijn om geen gebruik te maken van de digitale mogelijkheden die er tegenwoordig zijn.

Daarom organiseren de gemeente en de bibliotheek samen het Digitaal Vragenuur, speciaal voor al uw vragen over de gemeente. Dus: bent of kent u iemand die de computer, tablet of smartphone lastig vindt en daarbij hulp kan gebruiken? Dan is het Digitaal Vragenuur wat voor u!

Het Digitaal Vragenuur vindt plaats op dinsdag 24 april 2018 van 9.30 tot 11.00 uur in het  gemeentekantoor (Endelhovenlaan 1 in Maarssen). Het is gratis. U hoeft zich niet van te voren op te geven. Onze gastvrouw ontvangt u in de hal. De koffie en een ‘taartje met
een apenstaartje’ staan voor u klaar. Neem als het kan uw eigen smartphone, tablet of laptop mee. Dan kunnen we u op weg helpen op uw eigen apparaat. Hebt u geen apparaat? Geen probleem, er staan extra laptops klaar.
Ik hoop u dinsdag 24 april te ontmoeten tijdens het Digitaal Vragenuur, want zoals gezegd: persoonlijk contact blijft belangrijk!

P.S. Kunt u 24 april niet? Er is wekelijks een Digitaal Vragenuur in de bibliotheek Maarssen-Dorp (ma. 14.00 – 15.30 uur), Breukelen (di. 14.00 – 15.30 uur) en Maarssenbroek (do. 14.00 – 15.00 uur).
U kunt er terecht met álle vragen over het gebruik van computer, tablet of smartphone. Wilt u zelf uw zaken blijven regelen en beter leren omgaan met de computer? Volg dan een cursus bij de bibliotheek of Seniorweb.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten