woensdag 17 januari 2007

Eigenzorg

Gisteren en vandaag is het doek weggehaald dat sinds een jaar de bouwplaats tegenover het station aan het oog onttrok. Het doek dat daar als citypromotie was opgehangen heeft het uiteindelijk moeten afleggen tegen het geweld van de wind die op die plek bijna altijd aanwezig is. Mede vanwege de kosten, al met al heeft dit de stad bijna 2 ton gekost, heeft deze vorm van citypromotie de gemoederen in de stad het afgelopen jaar flink bezig gehouden. Dat was voor TV-West reden om even een cameraman langs te sturen voor een interview op locatie.

Omdat het regende moesten we uitwijken naar binnen. Dat werd het café-restaurant Eigenzorg, tegenover het Centraal Station. Weer zo'n plek waar de tijd stil heeft gestaan. Ook de vriendelijke mevrouw achter de bar, die daar naar eigen zeggen al 31 werkte wist, behalve de prijslijst, geen noemenswaardige veranderingen in het interieur op te noemen.

Deze vrouw gaf me vervolgens haar visie op wat er buiten allemaal gebeurde, of liever gezegd niet gebeurde. Over de rol van de gemeente daarin was ze ook duidelijk. Het moet en het kan allemaal veel beter. De gemiddelde student in Leiden heeft 3 fietsen rond het station staan. Dat alleen al veroorzaakt een groot probleem. Haar mening was helder: 'Als de gemeente daar nu eens tegen op zou treden dan voorkomt ze dat we miljoenen moeten uitgeven aan fietsenstallingen om het overschot op het stationsplein weg te werken.'

Dat is in ieder geval een stelling om als bestuurder van deze stad eens over na te denken. Je hoort vaak kritiek op het aantal externe adviseurs die voor de gemeente werken, maar dit soort adviseurs kunnen we er niet genoeg hebben, en ze zijn nog gratis ook. Bedankt vriendelijke mevrouw van. Eigenzorg.

Tot ziens.

1 opmerking:

  1. De gemiddelde student drie fietsen op het station? Je mag blij zijn als die ene fiets die je hebt er langer dan twee nachten blijft staan.

    Laat die aardige mevrouw maar fijn koffie schenken en als we daar ooit advies over nodig hebben is zij de eerste aan wie we het vragen.

    BeantwoordenVerwijderen