dinsdag 29 mei 2007

16 uur

Bijna 16 uur vergaderen had ik achter de rug toen ik vanavond laat de deur van het stadhuis achter me dichttrok. Een uitgebreide collegevergadering en daarna vanaf vier uur in de middag tot middernacht een vergadering met de commissie Ruimte en Bereikbaarheid.

Naast de jaarrekening en het programma voor ruimtelijke investeringen hebben we gesproken over de plannen van het college voor de panden in de Koppenhinksteeg. Eerder schreef ik hier hoe de huidige gebruikers van de kraakpanden en de buurtvereniging Pancras-West recht tegenover elkaar stonden. De afgelopen tijd hebben we een legalisatieplan gemaakt, waarbij we zoveel mogelijk rekening hebben gehouden met de belangen van alle partijen. Bij de behandeling van dit plan vanavond in de commissie bleek dat ook binnen de gemeenteraad de partijen recht tegenover elkaar stonden. Een deel van de raad was van mening dat ons plan veel te ver gaat, terwijl een ander deel van mening is dat we wel wat verder hadden mogen gaan. Je zou die uitkomst kunnen zien als het bewijs dat we een aardig plan hebben gemaakt.

Toch lijkt een kleine meerderheid bereid om de wens van een van de gebruikers, de Linkse Kerk, te honoreren en een terras aan de Hooglandse Kerkgracht toe te staan. Dat zal voor het college, maar zeker voor de wijkvereniging, wel even slikken worden. Binnenkort zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten