donderdag 3 mei 2007

bitter

Het zijn vooral de artikelen met een wat bittere toon die mij deze week in het Leidsch Dagblad opvallen. Zo ook vanmorgen. Opnieuw een artikel over de onteigeningsprocedure in het Aalmarktgebied. Het feit dat de onteigeningsprocedure niet helemaal vlekkeloos verlopen is, is voor de krant aanleiding om de lezers het gevoel te geven dat nu helemaal niets meer goed gaat in dit project. Ook partijen uit de gemeenteraad werken driftig mee aan deze negatieve beeldvorming over dit project, terwijl daar feitelijk geen aanleiding toe is. Ondanks deze uitspraak kunnen de belangrijkste delen van het Aalmarktproject (inclusief de Stadsgehoorzaal dus), gewoon doorgaan. Na alle deprimerende berichten is het CDA inmiddels in de pen geklommen om maar liefst 11 schriftelijke vragen te stellen. Die gaan we natuurlijk weer netjes beantwoorden.

In een ander artikel kwam opnieuw de projectontwikkelaar aan het woord die er niet in slaagde het vertrouwen van het gemeentebestuur te winnen. Hij zoekt de oorzaak niet bij zichzelf, dat is me inmiddels wel duidelijk. Hij is nog steeds van mening dat Leiden gewoon 50 miljoen heeft laten liggen.

Ik moest vanmiddag nog even aan deze man denken terwijl ik in de Leeuwenhoek aanwezig was bij het slaan van een 1e paal voor een nieuwe vestiging van Hal Allergie, een high-tech bedrijf op het gebied van de ontwikkeling van medicijnen tegen allergien. Dit Haarlemse bedrijf met meer dan 100 medewerkers gaat zich nu in Leiden vestigen. Deze ondernemer investeert ook tientallen miljoenen in de stad. Ik heb begrepen dat men tevreden is met het Leidse ondernemersklimaat, en de manier waarop de onderneming door de gemeente is ontvangen. Dat is toch dezelfde gemeente die volgens het kranteartikel de investeerders de stad uit zou sturen. Over deze nieuwe vestiging lees ik niets in de krant. Goed nieuws is geen nieuws, zal ik maar denken.

Tot ziens.

2 opmerkingen:

  1. Niets in het LD over HAL Allergy? Zie de kranten van 7 mei 2007, 8 nov 2006 en 3 nov 2006.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het artikel in het LD van 7 mei verscheen dus pas nadat ik hierover schreef in mijn dagboek...

    BeantwoordenVerwijderen