maandag 10 december 2007

BV Leiden

De ondernemers in Leiden zijn verenigd in de BVLeiden. Een van de voormannen van deze club liet vandaag via de krant weten dat hij het niet eens is met het feit dat de gemeente het onlangs aangekochte Belastingkantoor voor een periode van 10 jaar gaat gebruiken voor de huisvesting van haar eigen ambtenaren. Men denkt dat wij de huisvesting van onze ambtenaren belangrijker vinden dan de aanleg van parkeerplaatsen.

Toch klopt deze redenering niet. De werkelijke reden waarom wij nog niet kunnen beginnen met de bouw van een parkeergarage op deze plaats is omdat dit momenteel financieel gewoon onhaalbaar is. Dat komt door de hoge aankoopprijs van bijna 12 miljoen euro. Door het gebouw nu eerst 10 jaar te gebruiken kunnen we van deze boekwaarde zoveel afschrijven dat het plan wel financieel haalbaar zal worden. Door 10 jaar eigen gebruik maken we het dus mogelijk om daarna een parkeergarage te ontwikkelen.

Bovendien hebben wij behalve het belastingkantoor ook nog het naastgelegen gebied nodig voor de ontwikkeling van een parkeervoorziening. En dat gebied is nog niet in ons bezit en bovendien is nog niet helemaal duidelijk hoe lang dat nog gaat duren.

Mochten die naastgelegen gronden veel eerder beschikbaar komen, dan onderzoeken we op dit moment de mogelijkheid van een tijdelijke parkeercapaciteit achter het belastingkantoor van circa 400 plaatsen.

Volgens mij was de aankoop van het belastingkantoor dus ook gewoon in het belang van de Leidse ondernemers.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten