vrijdag 4 maart 2011

23.668 keer bedankt!

Zo dat was een spannende week. Eigenlijk was ik al veel eerder van plan om alle PvdA stemmers te bedanken en de winnaars van de verkiezingen te feliciteren, ware het niet dat het deze keer wel heel lang duurde voor de uitslag bekend werd. Het verlossende woord kwam pas vandaag tijdens de vaststelling van de uitkomst door het Hoofdstembureau. Zowel de VVD als de PvdA kregen vanmorgen een zetel minder dan woensdagnacht in de voorlopige uitslag. En dus zal de PvdA fractie het de komende periode moeten doen met zes zetels, hetzelfde aantal als de grootste winnaar, de PVV. Overigens zijn we qua aantal stemmen wel ruim de tweede partij geworden. Maar liefst 23.668 inwoners van Flevoland stemden op de Partij van de Arbeid. Persoonlijk kreeg ik als lijstduwer en Leidse 'bestuursimmigrant' nog 239 stemmen. En daar was ik best trots op. Allemaal heel erg bedankt dus!

Overigens is er zelfs nu nog discussie over de uitslag. Het schijnt zo te zijn dat er in Almere 80 stemmen meer zijn uitgebracht dan er kiezerspassen zijn ingenomen. Een onbegrijpelijke zaak, iets wat eigenlijk helemaal niet kan of mag voorkomen in ons systeem. Dat dit blijkbaar toch kan gebeuren is misschien wel het beste pleidooi om heel snel dat onzinnige besluit, om af te stappen van de vertrouwde stemcomputers, weer terug te draaien. Als dit al fout is gegaan, wat is er dan allemaal nog meer fout gegaan?

Wat de nu vastgestelde uitslag voor mij persoonlijk gaat betekenen is nog niet duidelijk. Als grootste partij zal de VVD nu het voortouw moeten gaan nemen in het formatieproces. Pas als dat achter de rug is zal duidelijk zijn of mijn partij een rol in het college zal gaan spelen. Tot die tijd blijven de verhuisdozen nog even in de kast.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten