donderdag 22 november 2012

Provinciaal Jeugddebat

Digitaal ondernemerschap, de ontwikkeling van Luchthaven Lelystad, de woningmarkt en de arbeidsmarkt. Dat waren de onderwerpen waarover vandaag in het provinciehuis stevige debatten over werden gevoerd. Niet zoals gebruikelijk door de dames en heren politici, maar door een groep van 50 jongeren uit onze provincie.
Deze jongeren waren vandaag te gast voor het jaarlijkse provinciaal jeugddebat, een voorronde van het Nationaal Jeugddebat dat komend jaar in de tweede kamer in Den Haag wordt gehouden.

Voor het debat zelf was de groep jongeren onderverdeeld in vier fracties die de ochtend mochten gebruiken om zich voor te bereiden om de genoemde thema's. Onder mijn voorzitterschap mochten ze vanmiddag in debat gaan met een aantal politici uit Provinciale Staten. Dat leverde een stevig debat op met veel creatieve ideeën. Het was voor mij een grote eer om dat voor te mogen zitten. Geweldig om jonge mensen te zien die zich inzetten voor een betere provincie.

Naast het gewone debat was er vandaag ook veel aandacht voor het digitale debat via Parlement Z, een site die met steun van de provincie Flevoland tot stand gekomen is na een idee tijdens het jeugddebat van vorig jaar. Op www.parlementz.nl zijn de virtuele debatten nog een tijdje te volgen. Meedoen kan ook, voor alle jongeren tot 18 jaar.

Tot ziens.

1 opmerking:

  1. Desiree van Leeuwen26 november, 2012 10:34

    Beste Marc, ik was eén van de twee (!) aanwezige ouders en ik heb met volle teugen genoten van de interactie jeugd-gedeputeerden. Je was gisteren een geweldige voorzitter, toegankelijk en volgens dochter Annemarijn (aanjager fractie A) bejegende hen als jouw gelijke. Als dat geen compliment is! Volgemd jaar is ze er weer bij! Tot ziens en bedankt voor de inspirerende middag!

    BeantwoordenVerwijderen