zondag 17 april 2016

Fotowedstrijd

Afgelopen week begon op maandag met een klein feestje. Voor het eerst sinds de gemeentefusie van 2011 zitten alle ambtenaren van Stichtse Vecht bij elkaar op één locatie. Daarmee komt een eind aan de ambtelijke spreiding over de drie voormalige gemeentehuizen. Voor het zover was, moest het gemeentekantoor in Maarssen flink verbouwd worden. Het resultaat mag er zijn. Een nieuw modern ingerichte kantooromgeving waar volgens de laatste inzichten flexibel gewerkt kan worden. De meeste mensen hebben geen vaste werkplekken meer en als je thuis je werk beter kan doen dan is daar ook ruimte voor. In de eerste week van mei gaat ook het college verhuizen naar Goudestein in Maarssen.

Madelaine Kersten
Dinsdagmiddag waren we met het hele college in het Bison Shopping Center in Maarssenbroek. Daar spraken we met de vastgoed-eigenaar over de toekomstige ontwikkelingen van dit grootste winkelcentrum binnen onze gemeente, gevolgd door een rondleiding door het gebied. De ontwikkeling van dit centrum is een van de top-dossiers van ons college. We hadden een aardige discussie over de toekomst van een dergelijk centrum. Zien we hier over 20 jaar vooral pickup-points waar je de pakjes kunt afhalen, die je via internet hebt besteld?

Dinsdag kwam een voorlopig einde aan een lang slepende discussie over de vestiging van een AZC aan de Merwedeweg in Breukelen. De gemeenteraad besloot na een korte discussie het voorstel van het college af te wijzen. Succes voor de inwoners van het naast gelegen Rode Dorp, die er in geslaagd zijn om de gemeenteraad ervan te overtuigen, dat het collegevoorstel niet door moest gaan. De democratie heeft zijn werk gedaan.

Naast een flink aantal andere gesprekken, een bezoek aan een slijterij voor een gesprek over handhaving van de drank en horecawet en een sfeervol diner met de leden van de Rotary Stichtse Vecht, liep ik ook nog 10 kilometer tijdens de Unicefloop in Breukelen. Met een tijd van 54 minuten liep ik krap 1 minuut langzamer dan vorig jaar. Daar kan ik wel mee leven.

Sebastiaan Kilian
Zaterdag was ik even terug in de provincie Flevoland. In Almere gaf minister Van der Steur het startschot voor de nationale veiligheidsdag. Almere was voor dit doel omgebouwd tot de nationale demonstratieplek voor de Nederlandse hulpdiensten. Goed voor een leuk dagje uit voor het hele gezin. Misschien goed om even in de agenda voor volgend jaar te zetten.

De weeksluiting was in de galerie van Peter Leen in Breukelen. Daar hingen de 15 beste foto's die waren geselecteerd uit meer dan 150 foto's van leerlingen van het Broecklandcollege. Zij hadden een opdracht gekregen om het thema kunst op de 'gevoelige plaat' vast te leggen. Ik mocht de twee winnaars bekend maken. Madelaine Kersten en Sebastiaan Kilian vielen in de prijzen. De twee winnende foto's ziet u op deze pagina.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten