vrijdag 25 november 2016

Maatwerk


U zult inmiddels wel gemerkt hebben dat ik een groot voorstander ben van openheid en klantvriendelijkheid. In dat kader is donderdag 17 november één van mijn lang gekoesterde wensen in vervulling gegaan. We hebben een online nieuwsbrief gelanceerd die alle inwoners die zich via onze site aanmelden, op maat bedient.

Als gemeente voeren we veel verschillende taken uit. Soms zijn dat hele concrete diensten. We helpen u bijvoorbeeld aan reisdocumenten, halen het afval op, waken over uw veiligheid, onderhouden lokale wegen en zorgen ervoor dat mensen die een steuntje in de rug nodig hebben hulp krijgen. Daarnaast zijn we ook bezig met minder ‘zichtbare’ zaken, die pas later effect hebben op de samenleving of uw omgeving, of die een heel specifieke groep inwoners betreft. Denk bijvoorbeeld aan het actualiseren van bestemmingsplannen. Ons nieuws daarover is lang niet voor alle inwoners interessant. Omdat we iedereen toch zo volledig mogelijk willen informeren hebben we een online nieuwsbrief gemaakt die er rekening mee houdt dat mensen nu eenmaal andere interesses hebben.

Het is een nieuwsbrief waarbij u zelf kunt aangeven over welke onderwerpen u gemeentenieuws wilt ontvangen. Over uw eigen dorp bijvoorbeeld, of over sport, duurzaamheid of (weg)werkzaamheden. Mensen met kinderen vinken bijvoorbeeld ‘kinderen, jeugd en onderwijs’ aan en misschien wel ‘hulp en zorg voor jong en oud’. Wie geïnteresseerd is in democratie en de gemeentepolitiek geeft aan nieuws te willen ontvangen over ‘politiek, college B&W en de gemeenteraad’.

U hoeft zelf niet meer op zoek te gaan naar het gemeentenieuws. Wie zich abonneert op de online nieuwsbrief ontvangt wekelijks het belangrijkste nieuws èn het nieuws van zijn/haar keuze in zijn mailbox. Makkelijker kan het niet. Nu we steeds minder gebruik maken van informatie in het huis aan huisblad is de nieuwsbrief een mooi middel om u zo goed mogelijk te blijven informeren.

Maar het betekent overigens niet dat we niet meer op andere manieren met u communiceren. Dat doen we gedeeltelijk online, via onze website, Facebook en Twitter, en met verschillende handige apps zoals de AfvalWijzer. Maar we informeren u over belangrijke zaken ook nog steeds per brief of u ontvangt een wijkbericht van ons als er ontwikkelingen zijn in uw wijk. We blijven informatiebijeenkomsten organiseren waar u over specifieke plannen of ontwikkelingen vragen kunt stellen aan onze deskundigen. Bij alles wat we doen, blijven we goed kijken naar de beste manier om u te bereiken. De online nieuwsbrief is een extra service.

Hoe werkt het?

Als u de nieuwsbrief wilt ontvangen, meldt u zich aan via www.stichtsevecht.nl/nieuwsbrief. Daar vult u uw e-mailadres in en vinkt u aan over welke onderwerpen u geïnformeerd wilt worden. Na aanmelding ontvangt u via het opgegeven e-mailadres een bevestigingslink. Pas als u uw aanmelding heeft bevestigd, ontvangt u voortaan op donderdag de nieuwsbrief in uw mailbox. Uw voorkeuren kunt u altijd aanpassen. U kunt zich ook zelf weer afmelden.

Veel leesplezier met de online nieuwsbrief!
Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten