vrijdag 18 augustus 2017

Einde reces


‘Het is weer voorbij die mooie zomer.’ Misschien schiet dit lied van Gerard Cox u rond deze tijd  ook wel eens te binnen. De tekst is wat weemoedig: ‘t Is jammer dat het over ging, 't Is allemaal herinnering.’ Hoe het ook zij: We staan weer voor een nieuwe periode, van werken, leren, ondernemen, vrijwilligerswerk en zo meer. Ik hoop van harte dat u terug kunt kijken op een mooie zomer en eventueel een goede vakantie.

Ook voor het college van B&W en de gemeenteraad zit de periode van reces er weer op.

Het bestuur maakt zich op voor het laatste half jaar van de totale raadsperiode 2014-2018. Want op 21 maart 2018 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Dan kunt u als inwoner van de gemeente Stichtse Vecht weer voor vier jaar een nieuwe gemeenteraad kiezen. En wordt er daarna  een nieuw college van B&W gevormd.

Door te stemmen beslist u mee over de samenstelling van de gemeenteraad. Laat uw stem dus horen op 21 maart 2018! Ik hoop van harte dat de opkomst bij het stemmen hoog zal zijn. Want dat is in het belang van onze democratie: U kiest dan een gemeentebestuur dat op voldoende steun van de inwoners kan rekenen.

Wij zullen er alles aan doen om de raadsverkiezingen op allerlei manieren onder uw aandacht te brengen en het u zo makkelijk mogelijk maken om te gaan stemmen. De plannen daarvoor zijn op dit moment in voorbereiding. Ik zal u daar binnenkort meer over vertellen. Maar ik weet ook dat de beste ideeën vaak buiten het gemeentehuis worden bedacht, dus mocht u zelf goede ideeën hebben om de opkomst voor de verkiezingen te bevorderen, dan hoor ik uw suggesties heel graag! Het mag best een beetje spraakmakend zijn. U kunt ze toesturen aan marc.witteman@stichtsevecht.nl

De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werpen dus hun schaduw vooruit. De partijen werken nu hard aan hun verkiezingsprogramma’s, waarin ze in grote lijnen beschrijven hoe ze als partij de gemeente willen besturen. Maar ondertussen blijven we uiteraard wel gewoon ons werk doen! Zonder weemoed, maar met hernieuwde energie. Want er is dit half jaar nog genoeg te doen.

We willen graag nog enkele plannen die we voor deze collegeperiode hadden, realiseren. Denk aan het realiseren van camera’s op de Kerkbrink in Breukelen, het ondersteunen van de bouw van nieuwe woningen, extra projecten voor inwoners in armoede of met schulden, blijvend verbeteren van onze dienstverlening, de uitvoering van de nieuwe Omgevingswet, extra aandacht voor ondernemers en bedrijvigheid en het versterken van de cultuur in Stichtse Vecht.

Deze week heeft het college van B&W al een aantal nieuwe voorstellen gedaan, waarover de raad kan beslissen in september. Zoals de bestrijding van laaggeletterdheid, het eventueel vestigen van één centraal afvalscheidingsstation, een nieuwe manier van gebiedsgericht werken en het realiseren van de volgende uitvoeringsfase van Kockengen Waterproof. De kop is er dus af.

Ik wens ook u weer een goede start!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten