maandag 3 oktober 2005

3 oktober


Vanmorgen stond ik om kwart voor zes al naast m'n bed. Het is vandaag 3 oktober en traditiegetrouw krijgt de burgemeester van Warmond dan een uitnodiging van onze grote buur Leiden om de viering van Leidens Ontzet mee te maken. Dus stond ik om 07.00 uur in Leiden op het Stadhuisplein al het Wilhelmus te zingen, samen met vele honderden inwoners. Ik moet zeggen het was een buitengewoon leuke en indrukwekkende ervaring om dit eens mee te maken. De hele ochtend gingen we van de ene naar de andere activiteit. Na het Stadhuisplein gingen we naar de waag waar de mensen in lange rijen stonden voor het afhalen van de traditionele haring en wittebrood. Daarna naar de prachtige Pieterskerk voor een Herdenkingsdienst om vervolgens via een borrel in het stadhuis door te gaan naar de Societeit Minerva voor de traditionele hutspotmaaltijd. Ik heb het me maar eens goed laten smaken en genoten van alle tradities die deze mooie stad rijk is. Het was de moeite van het vroeg opstaan in ieder geval meer dan waard.

Vanmiddag het twee wekelijkse gesprek met de collega burgemeesters uit Sassenheim en Voorhout. Daarna gesproken met iemand over de toekomstige gebruiksmogelijkheden van het Warmondse gemeentehuis.

Vanavond maar een beetje op tijd onder de wol. Tot morgen.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Marc,

    We hebben altijd al gezegd dat Warmond meer bij Leiden hoort dan bij Voorhout!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toen ik gisterenochtend in Voorhout op de trein naar Leiden stond te wachten viel me op hoeveel inwoners van Voorhout blijkbaar ook iets met Leiden hebben. Leiden heeft nu eenmaal op veel terreinen een centrumfunctie voor onze hele regio en niet alleen voor Warmond. Bij de 3 oktober viering waren dan ook bestuurders uit de hele regio aanwezig.

    BeantwoordenVerwijderen