donderdag 22 maart 2007

40 wijken


Minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken, Integratie, PvdA) heeft vandaag 40 probleemwijken in 18 gemeenten aangewezen, waarin de komende jaren extra zal worden geïnvesteerd om achterstanden zoveel mogelijk weg te werken. Het gaat hier om wijken die op alle verkeerde lijstjes staan. Wijken met hoge werkeloosheid, hoge criminaliteit, lage inkomens, slechte woningen etc. Het zijn wijken waar mensen wegtrekken als het iets beter met ze gaat.

Ooit behoorde Leiden-Noord en Leiden-Zuidwest ook tot deze groep. Met het geld dat we toen uit Den Haag ontvingen, hebben we veel plannen gemaakt om deze wijken er weer bovenop te krijgen. Op de nieuwe lijst van minister Vogelaar zijn deze Leidse wijken nu niet meer terug te vinden. Op zich is dat goed nieuws, want in vergelijking met de wijken in een groot aantal andere steden doen we het in Leiden dus gewoon beter. Maar dat wil niet zeggen dat de problemen in Noord en Zuidwest nu zijn opgelost.

Omdat onze wijken niet meer op de betreffende lijst voorkomen, zullen we de komende jaren minde rijksgeld ontvangen. Maar dat wil niet zeggen, dat wij zullen stoppen met de wijkontwikkelingsplannen. Daarvoor hebben we de afgelopen jaren veel te veel verwachtingen gewekt en plannen gemaakt met de inwoners. De komende tijd gaan wij ons inzetten om ook zonder al dat rijksgeld prachtwijken te maken in Leiden. Ik zal me daar in ieder geval sterk voor blijven maken.

Tot ziens.


1 opmerking:

  1. Op ons en onze investeringen in de ruimtelijke, sociale en economische structuur van deze (en andere) wijken kan je rekenen.

    Lex de Boer Portaal

    BeantwoordenVerwijderen