woensdag 16 juli 2008

Geen ijs

Vandaag vroeg Radio West mijn reactie op het feit dat het initiatief voor een kunstijsbaan in Alphen aan de Rijn van de baan lijkt te zijn. Dat is natuurlijk buitengewoon jammer voor de inwoners van Alphen. Enige tijd geleden had ik al signalen opgevangen dat dit zou gaan gebeuren. Het geeft aan hoe moeilijk het voor een gemeente is om een dergelijke voorziening alleen te realiseren.

Ook binnen Leiden leeft zowel bij de politiek als bij de schaatsliefhebbers een grote wens om te komen tot een 400 meter kunstijsbaan. Onderzoek dat begin dit jaar is gedaan leverde op dat een dergelijke voorziening haalbaar is maar dat de gemeente daarvoor wel eenmalig flink in de beurs zal moeten tasten. Het gaat daarbij om een bedrag van zo'n 12 miljoen euro. Onlangs bleek opnieuw dat de regionale sportwethouders niet echt staan te dringen om aan een ijsbaan in Leiden bij te dragen. Met de Leidse gemeenteraad heb ik afgesproken dat wij de haalbaarheid in combinatie met het project 'Huis van de Sport' verder gaan onderzoeken. Of we er echt in zullen slagen is op dit moment nog niet te zeggen. Dat Alphen nu niet door gaat kan in ons voordeel werken, maar toch.

Wanneer uiteindelijk zou blijken dat het ook in Leiden niet gaat lukken om een professionele 400 meter baan van de grond te krijgen moeten we misschien maar eens aan een samenwerking binnen de regio gaan denken. Bovendien gaat de RijnGouwelijn Alphen en Leiden verbinden met hoogwaardig openbaar vervoer. En wat zou er dan op tegen zijn om ergens langs de route een mooie regionale ijsbaan te realiseren met bijbehorende RGL halte?

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten