donderdag 3 juli 2008

ZZ

Als wethouder Economische Zaken breng ik met enige regelmaat werkbezoeken aan Leidse bedrijven. Voor mij een goede gelegenheid om zo nu en dan een kijkje te nemen achter de schermen van de Leidse economie. Voor de bedrijven een mogelijkheid om eens wat uitgebreider met een vertegenwoordiger van het stadsbestuur van gedachten te wisselen over zaken die voor het bedrijf belangrijk zijn.

Vandaag was ik te gast in het hoofdkantoor van Zorg en Zekerheid, langs de A44 aan de Plesmanlaan. Een middelgrote regionaal opererende ziektekostenverzekeraar en een echt Leids bedrijf met zo'n 450 werknemers in dienst. Niet alleen vanwege het feit dat men in Leiden groot geworden is, maar ook omdat deze zorgverzekeraar heel goed past binnen het zorgprofiel van de Leidse economie. Dat het goed gaat met deze onderneming bleek vanmorgen uit een artikel in het Leidsch Dagblad waarin stond dat men van alle Nederlandse zorgverzekeraars momenteel de mooiste groeicijfers heeft. Volgens de mensen van Zorg & Zekerheid komt dat vooral omdat ze de dienstverlening aan hun klanten buitengewoon serieus nemen.
Zorg & Zekerheid is tenslotte binnen Leiden een van de grootste sponsor van sportevenementen waar onder de Leiden Marathon. Mooi bedrijf dus.
Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten