zaterdag 27 juni 2009

Stadszomernachtdroom

Een grote groep creatieve geesten verzamelde zich vanavond in het 50KV gebouw in Leiden Noord voor een Stadszomernachtdroom. Onder deze titel kwamen zij kwamen zij bij elkaar om concrete projecten op te zetten waarmee we de stad Leiden levendiger gemaakt kan worden en meer kwaliteit krijgt. Het was een bonte mix van wetenschappers en kunstenaars, ondernemers en mediamakers, ontwerpers en conservatoren, techies en (festival)organisatoren, die Leiden op de kaart willen zetten als dynamische creatieve stad.

De aanwezigen mochten ideeën aandragen rondom de volgende thema's: een spannend communicatie- en cultuurcentrum in de Meelfabriek, een nieuwe functie voor het 50 kV-station, cultuur op de kaart, een nieuwe poptempel in het Nobelcomplex, de verbinding van het bio science park met de binnenstad, innovatieve dagjes Leiden, citymarketing.

Na een paar uur onderlinge discussies hingen er enige honderden ideeën aan de waslijn die in het gebouw was opgehangen. De komende tijd gaan de realisatoren van de diverse projecten aan de slag om te kijken welke ideeën er ook echt voor uitvoering in aanmerking komen.

Het was een gezellig samenkomen van allerlei bekende en minder bekende Leidenaren. Een leuke avond uit.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten