maandag 22 juni 2009

Feestje

Namens de gemeente Leiden heb ik zitting in de stuurgroep Oude Rijnzone. De Oude Rijnzone is het gebied langs de rivier de Oude Rijn, grofweg tussen Leiden en Bodegraven. De gemeenten Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Rijnwoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven, de Provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Rijnland werken samen om de ontwikkeling van de Oude Rijnzone in tal van opzichten te stimuleren. Bij het project zijn ook verschillende organisaties van bewoners en gebruikers betrokken. De partijen spannen zich gezamenlijk in om te komen tot herstructurering en integrale ontwikkeling van dit gebied, gericht op een verbetering van de kwaliteit. Deze regionale samenwerking maakt het mogelijk om oplossingen te zoeken die voorheen niet haalbaar leken.

De gemeente Leiden is een beetje een vreemde eend in de bijt. De Oude Rijnzone maakt immers geen deel uit van onze gemeente, maar omdat er in dit gebied ook ruimte is voor een nieuw bedrijventerrein ten behoeve van Leiden en de regio Holland Rijnland, hebben wij als stad wel veel belang bij een goede ontwikkeling van dit gebied.

Vandaag was het feest in de Oude Rijnzone. Minister Kramer kwam met een cheque van maar liefst 30 miljoen euro naar het gebied. Met dit geld kan de uitvoering van plannen in de Oude Rijnzone beginnen. Voor de stuurgroep was dat buitengewoon goed nieuws.

Van de overhandiging is het onderstaande filmverslag gemaakt.Meer informatie over de Oude Rijnzone is hier te vinden.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten