dinsdag 30 juni 2009

Tour de Leiden

Aanstaande zaterdag gaat in Monaco de Tour de France van start. Volgend jaar heeft Rotterdam de eer om als startplaats te dienen voor La Grande Boucle. Dertig jaar geleden ging de tour van start in Leiden. Andere Tijden Sport, een programma van de NOS in samenwerking met de VPRO en NPS, kijkt op aanstaande zondag terug naar de volkomen uit de hand gelopen start van de Tour de France in Leiden in 1978. Alles wat mis kon gaan, ging daar mis.

Journalist en inwoner van Leiden Dirk-Jan Roeleven maakte een reconstructie van een hilarische dag. Vanmiddag was ik aanwezig bij een voorvertoning van deze documentaire voor een selecte groep mensen die destijds betrokken waren bij dit grote moment in de stedelijke sportgeschiedenis. Na afloop was iedereen enthousiast over de geweldige kwaliteit van dit tijdsdocument.

Ik kan iedereen aanraden om aanstaande zondag, 5 juli te kijken. Om 22.05 uur op Nederland 1. Voor de uitzending zijn een aantal tot nu toe onbekende amateuropnamen gebruikt. Als u niet kunt wachten tot zondag zijn deze beelden hier alvast te zien. Met dank aan de NOS.Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten