donderdag 4 juni 2009

Cyclomail

De bereikbaarheid van de stad Leiden laat in een aantal opzichten te wensen over. Er zijn bedrijven voor wie dat in het verleden zelfs reden is geweest om een plekje buiten de stad te gaan zoeken. Er zijn ook ondernemers die op dit gebeid juist kansen zien. Een voorbeeld daarvan is Cyclomail. Een jong Leids Koeriersbedrijf waarvan de medewerkers zich per fiets door de stad verplaatsen. Een goede, snelle service die bovendien goed is voor het milieu in onze stad en ruimte bespaart op onze volle wegen. Dat was de reden waarom ik vandaag samen met collega John Steegh (verkeer en milieu) op werkbezoek was bij dit jonge bedrijf.

Na een kennismakingsgesprek werden we voorzien van een fel-gele sweater met bedrijfslogo en een geweldige lichtmetalen 'cargo-bike'. Onder leiding van een ervaren koerier hebben we daarna een uurtje door de stad 'gecruised' voor een ronde langs verschillende klanten in de stad. Met het mooie weer van vandaag is het een prachtige baan. De hele dag buiten, veel beweging, afwisseling en leuke contacten met je klanten. Of dat ook in de andere jaargetijden en bij weer en wind het geval is laat zich raden.
Dat neemt niet weg dat John Steegh en ik vandaag een kijkje achter de schermen hebben gehad bij dit leuke bedrijf. In het eerste jaar van haar bestaan heeft Cyclomail een mooi marktaandeel binnen de stad opgebouwd, en daarmee hebben ze de stad een beetje schoner gemaakt. Chapeau!

Tot ziens.

Als wethouder van Economische Zaken maak ik er een gewoonte van om zo nu en dan bedrijfsbezoeken af te leggen. Daarmee probeer ik het inlevingsvermogen van het stadsbestuur bij wat voor ondernemers belangrijk is te vergroten. Heeft u een goed voorstel voor een toekomstig bedrijfsbezoek, laat me dat dan even weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten