zaterdag 1 mei 2010

Groningen

Toen ZZ Leiden een paar weken geleden thuis tegen GasTerra Flames uit Groningen moest spelen, kreeg ik van de voorzitter van Groningen een uitnodiging om ook eens naar een thuiswedstrijd van zijn club te komen. Die gelegenheid kwam eerder dan verwacht doordat ZZ-Leiden onlangs Nijmegen versloeg in de kwart finale van de play-off's.

Daardoor zat ik vanavond dus met zo'n 150 ZZ Leiden supporters tussen 4000 Groningers in het prachtige Martini Plaza, de thuisbasis van GasTerra Flames. Het is werkelijk een geweldig complex. Het kost weinig moeite om de zaal uitverkocht te krijgen voor dit soort wedstrijden.

Gezien de reputatie van het machtige Groningen rekende ik niet op al te veel winst voor Leiden, maar dat pakte heel anders uit. Leiden liet een geweldig spel zien en nam al direct in het begin de leiding van de wedstrijd op zich. Die hebben ze de hele wedstrijd behoorlijk vast weten te houden zodat de eindstand na 4 kwarts 67-76 voor Leiden was. Terwijl de 4000 supporters van Groningen stilletjes Martini Plaza verlieten vierde Leiden feest. Nummer 1 uit de eredivisie was verslagen en iedereen moest toegeven dat ZZ Leiden de betere partij was.

In de halve finale van de play-off's gaat het erom wie uit 5 wedstrijden de meeste wedstrijden weet te winnen. Leiden heeft er dus alvast 1 binnen. De volgende wedstrijd is aanstaande donderdag in de 5 mei hal.

Tot ziens.

1 opmerking:

  1. Over een paar weken dus misschien weer een feestje op het Stadhuisplein?
    Off topic, leuk dat je door blijft loggen.

    BeantwoordenVerwijderen