woensdag 12 mei 2010

Rijbewijs

Het is vandaag twee weken geleden dat ik tijdens een bijzondere bijeenkomst van de gemeenteraad afscheid nam als wethouder van Leiden. Vanavond was ik even terug in het stadhuis voor de officiële afscheidsreceptie die aan Gerda van den Berg en mij werd aangeboden. Ik ben inmiddels een beetje gewend aan mijn nieuwe status en de emoties van het afscheid op 28 april zijn een beetje weggezakt.
Ik heb de afgelopen twee weken vooral gebruikt om me te oriënteren op de toekomst. De afgelopen 12 jaar ben ik bijna onafgebroken als gemeentebestuurder werkzaam geweest. In de praktijk betekende dat 12 jaar lang 60 a 70 uur per week intensief en actief aan het werk in de samenleving. Het is dus wel even wennen om opeens niets meer om handen te hebben. Eigenlijk heb ik ook geen behoefte om daar aan te gaan wennen, als het aan mij ligt ga ik weer snel aan het werk. De wachtgeldregeling voor wethouders is mooi als tijdelijke ondersteuning, maar ik ga mijn best doen om de gemeentebegroting op dit punt zo min mogelijk te belasten.

Wat het precies gaat worden weet ik nog niet. De afgelopen week kreeg ik veel mailings van bureaus die er hun specialisatie van hebben gemaakt om oud-wethouders aan werk te helpen. Uit onderzoek dat een van die bureaus had gedaan bleek dat verreweg de meeste oud-wethouders voor zichzelf beginnen, werk vinden als adviseur of terugkeren op een andere functie in het openbaar bestuur. De komende weken ga ik me verder oriënteren. Over de uitkomsten van dat proces zal ik u hier op de hoogte houden.

De receptie vanavond voelde wel een beetje als een warm bad. Ondanks de vakantieweek hadden veel mensen de moeite genomen om Gerda en mij uit te komen zwaaien. In mijn geval vooral veel mensen uit de stedelijke Sport en Economie. Op zo'n avond is het bijna leuk om weg te gaan.

De volgende keer dat ik in het stadhuis kom, is waarschijnlijk om mijn rijbewijs te verlengen.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten