woensdag 30 mei 2012

Joram for President!

Tijdens de behandeling van de Perspectiefnota, vandaag in de Statenvergadering, voerde Statenlid en 2e Kamerlid Joram van Klaveren vanmorgen namens de PVV het woord. Ik reken Joram tot een van de betere sprekers als het gaat om de vorm waarin hij zijn betoog weet neer te zetten. Hij doet dat humoristisch, scherp, in korte zinnen en met de nodige charme. Bovendien maakt hij kwistig gebruik van goed doordachte frames. Die mooie vorm staat echter in schril contrast met de inhoud van zijn toespraken. Zo hoorden de aanwezigen hoe hij vandaag tijdens zijn eerste termijn terugviel in zodanig PvdA bashen (pesten) dat hij van zichzelf een karikatuur maakte. Voor mij als PvdA gedeputeerde had hij vanzelfsprekend weinig vleiende teksten in zijn verhaal opgenomen.

Alle landelijke politieke partijen zitten momenteel in het proces van kandidaatstelling voor de Tweede Kamer. De PVV heeft daarvoor een aparte procedure. Geert Wilders wijst zijn kandidaten aan. Omdat ik erop reken dat Joram straks weer in de Tweede Kamer terug wil keren, ontstond bij mij de indruk dat hij in onze statenzaal een poging deed om Geert Wilders nog een keer extra te behagen. Geert is immers gek op PvdA bashen.

Zoals ik al zei, Joram is een goed debater, een prima mens en bovendien van onbesproken gedrag. Dat laatste kunnen niet veel PVV-kamerleden zeggen. Ik eindigde mijn inbreng daarom met een aanbeveling aan Geert Wilders om Joram vooral heel hoog op de kandidatenlijst te zetten.

In zijn reactie, vroeg Joram zich vervolgens af of mijn aanbeveling hem wel zou helpen. Reden voor mij om het hier nog maar eens te herhalen.

Tot ziens.

2 opmerkingen:

  1. Natuurlijk keert Joram van Klaveren terug in de Tweede Kamer voor de PVV. Wij van de PVV zouden hem niet kunnen missen. Daar zijn vanzelfsprekend meerdere redenen voor - anders dan Witteman denkt - maar dat is toch echt voornamelijk de inhoudelijke bijdrage voor de PVV in Nederland die Joram zo geweldig onder het voetlicht weet te brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Peter, je hebt helemaal gelijk. Wat mij betreft maken jullie Joram gewoon lijsttrekker.

    BeantwoordenVerwijderen