zondag 14 juni 2015

AnnoNu

Ondanks het feit dat ik inmiddels mijn 100 dagen als burgemeester ruimschoots achter me heb gelaten, was er om allerlei reden nog geen afscheidsreceptie geweest als gedeputeerde bij de provincie Flevoland. Afgelopen dinsdag was het zover. Samen met mijn oud-collega Bert Gijsberts die inmiddels ook is afgezwaaid, kon ik als nog een lange rij goede vrienden en bekenden de hand schudden. Het voelde een beetje als een reünie, maar ik heb er van genoten om iedereen weer eens terug te zien.

Dat was niet het enige afscheid deze week. Ik was ook voor de laatste keer samen met het, inmiddels voormalige, bestuur van het Inter Provinciaal Overleg (IPO). Ik mocht 4,5 jaar met veel genoegen deel uitmaken van deze bestuurlijke koepel van de provincies. Gezamenlijk hebben we teruggekeken op een vruchtbare samenwerking en de resultaten die we daarmee hebben bereikt.

Maar er was meer deze week. Zo gingen we dinsdag met het hele college voor de tweede keer op stap in het kader van onze kernentoer. Deze keer waren we in Maarssenbroek waar we om 08.00 uur in het Milieu Educatie Centrum aan het ontbijt zaten met wijkbewoners. Daarna gingen we naar het Niftarlake College voor een kennismaking met leerlingen van het technasium. Vervolgens lieten we ons in de wijk Kamelenspoor bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de wijk. We eindigden deze week met een rondleiding door het winkelcentrum Bisonspoor, waar we inzicht kregen in de toekomstige ontwikkelingen.

Een spontaan bezoekje was er ook deze week. Toen ik hoorde dat de leerlingen van groep 8 van basisschool 'De Witte Roos' in Bloemstede (foto) mee hadden gedaan aan het Unicef Filmfestival met een eigen film over kinderarbeid, ben ik direct langs gegaan om mijn complimenten over te brengen voor het goede initiatief.

Maandagavond schoof ik voor het avondeten aan bij de familie De Vries in Oud-Zuilen. Samen bemensen ze een huisartsenpraktijk in Maarssen. Voor mij was dat een goede gelegenheid om eens wat door te praten over de huisartsenzorg in de gemeente.

Zaterdagavond was ik bij een bijzondere bijeenkomst. Op uitnodiging van film- en documentairemaker Jelle van Doornik was ik aanwezig bij de première van zijn documentaire/film over het dorp Vreeland. Hij maakte deze 90 minuten durende film met als titel AnnoNu in het kader van Vreeland 750 jaar.

In deze film neemt hij de kijkers op een onnavolgbare wijze mee naar de leuke en minder leuke kanten van een klein dorp in de moderne tijd. Hij brengt de kracht maar ook de zwakheden van een kleinschalige gemeenschap op een warme en emotionele manier in beeld. Bovendien is de film een aaneenschakeling van prachtig beeldmateriaal en geweldige muziek. Ik zet een klein stukje voor u klaar. De film is hier te bestellen via de organisatie van Vreeland 750.Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten