dinsdag 26 februari 2008

Betere plek

In het kader van het nieuwe programma binnenstad zoekt het Leidse college allerlei manieren om de kwaliteit van onze historische binnenstad te verbeteren. Dat kunnen we natuurlijk doen door allerlei grote en omvangrijke projecten te starten waaraan we vele jaren werk hebben en die in de praktijk ook werkelijk mooie resultaten opleveren. Maar kwaliteitsverbetering is soms ook met hele eenvoudige maatregelen tot stand te brengen. Zo hebben we onlangs tijdens de behandeling van de nota gevelreclame ook gesproken over de verwijdering van overbodige muppies (foto) uit het centrum.

Er zijn nog wel meer voorbeelden te vinden van plaatsen waar de gemeente zelf weinig positiefs bijdraagt aan de ruimtelijke kwaliteit. In dat kader werd ik vandaag door een collega gewezen op de condoomautomaat op ons eigen stadhuis. Nota bene in het Trouwstraatje. Het zal best een zinvolle voorziening zijn, maar waarom ons historische stadhuis nu de beste plaats daarvoor is, ontgaat mij volledig. Ik schat in dat we daarmee het enige stadhuis van Nederland zijn met zo'n voorziening aan de muur. Nu wij met onze ondernemers in de stad goede afspraken hebben gemaakt over hoe zij met gevelreclame om dienen te gaan, lijkt het mij tijd dat we daar zelf ook aan gaan voldoen. Deze automaat kan dus weg. Suggesties voor een betere plek zijn welkom.

Tot ziens.5 opmerkingen:

 1. Hij hing eerst nog erger, namelijk meteen op de Breestraat aan de gevel. Komende uit Dranklokaal de WW (Wolsteeg) was dat dan wel weer handig.

  Hoe dan ook, als je hem weghaalt: zet er dan wel een klein bordje waar hij naartoe is verhuisd ;)

  Een betere plek zou misschien zijn, als hij toch daar in de buurt moet blijven hangen (moet dat? tegenwoordig is toch in elk cafétoilet een automaat?) in de fietsenstalling naast de hoofdingang, en dan om de hoek zodat je hem niet ziet.

  maar misschien eerst even bij het bedrijf informeren hoe veel er verkocht worden..?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en dan in één moeite door die driehoeksborden om de lantaarnpalen die er steeds afdonderen op het fietspad verbeteren?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee om die automaat daar weg te halen, staat niet echt mooi inderdaad.
  Maar misschien nog een kleine tip als je toch op een positieve manier dingen wil weg halen of verplaatsen, kijk dan even op mijn log.
  http://leidseglibber.punt.nl/?id=377625&r=1&tbl_archief=&
  Hoop dat je ook inziet dat dat ook niet echt mooi is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor deze reactie Glibber. We gaan eens kijken of we hier iets mee kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marc,

  Bedankt voor de snelle reactie terug op mijn log.
  Zoals je las de meningen zijn verdeeld over het uiterlijk, alleen is men het er wel over eens dat ze op die plek niet echt mooi uitkomen.
  Voor mij mogen ze best ergens anders staan want stevig zijn ze wel, maar a.u.b. weg bij het stadhuis.
  Heb er een update bij gezet dat het gelezen is door je en wacht vol spanning af de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen