vrijdag 1 februari 2008

Honderdtwintig stoelen

Alle honderdtwintig stoelen waren bezet, vanavond in de nieuwe zaal van Hotel Leiden (foto) aan de Haagse Schouwweg. Samen met de initiatiefnemers van 'Huis van de Sport' hadden we vanavond een informatieavond georganiseerd rondom dit project. Het was de eerste keer dat de bewoners van dit gebied in de gelegenheid waren om hun mening te geven over de plannen.

Een project als dit met 400 tot 800 woningen, scholen, een topsporthal, voetbal- en rugbyvelden boven een parkeerkelder, een athletiekbaan met daaronder misschien zelfs een 400 meter ijsbaan, realiseer je niet zonder dat dit gevolgen heeft voor de omgeving.

Eerst presenteerden de initiatiefnemers het plan en daarna mocht ik een uiteenzetting geven over de manier waarop de gemeente verder met dit plan om wil gaan. Na de pauze was er ruimte voor vragen.

De meeste vragen hadden betrekking op de gevolgen van het plan voor de verkeerssituatie in de wijk. Verder werd vanavond vooral positieve opmerkingen gemaakt over de plannen. Ik heb niet veel vaker zoveel enthousiasme gezien voor een ruimtelijke ontwikkeling van een dergelijke omvang. Er is veel steun voor dit initiatief en dat is genoeg reden om door te gaan met het lopende haalbaarheidsonderzoek.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten