donderdag 27 augustus 2009

Prokwadraat

Vandaag de achtste en tevens laatste zomerstage alweer. Een volle dag vandaag, bij Bart, Frank en Nanja van Prokwadraat Marketing en Events. Ze hebben een unieke kantoorplek middenin het oude centrum aan het Van der Sterrepad (ik moest even zoeken). Prokwadraat specialiseert in de toeristische sector en dan met name in vrijetijdsmarketing, evenementen en groepsarrangementen in de Leidse regio. Ik begrijp uit het enthousiaste gesprek met dit drietal dat hun organisatie vooral veel door bedrijven wordt benaderd die Leiden willen bezoeken. Prokwadraat vraagt naar de interesses of wensen van de groep, en bedenkt voor hen een onvergetelijk op maat gesneden dagje uit. De internetsite van Prokwadraat kan ik van harte aanbevelen.

Het daagt mij dat wát wij op dat stadhuis ook kunnen bedenken om meer bezoekers naar de stad te krijgen, het bedrijven als Prokwadraat zijn die de stad eigenlijk pas echt 'verkopen' en meer bezoekers binnen halen. En dat doen ze goed, want ze vertellen dat het, ook in recessietijd, prima loopt. Bezoeken aan de stad zijn eerder meer dan minder geworden. De vier Leidse bedrijfjes die zich met deze vorm van toerisme bezighouden zitten elkaar volgens de mensen van Prokwadraat niet echt in de weg.

Eigenlijk breng ik maar één van de drie stageopdrachten tot een goed einde, de stadswandeling. Ik moet een economische stadsrondwandeling bedenken onder de titel: ‘Bedrijven en Bedrijvigheid’. Best lastig, dus dat kost gewoon veel tijd. Van de overige twee opdrachten is niets terechtgekomen. Ter verdediging, we zaten zo aanstekelijk veel ideeën te bedenken dat de tijd voorblij vloog. Bovendien interviewde het Leids Dagblad me ook nog een uur en toen kwamen de eerste gasten om die stadswandeling van mij toch echt te gaan lopen.

Gewapend met paraplu’s, die we achteraf niet nodig hadden gelukkig, gingen wij op weg. De bedrijven die mij zo vriendelijk hadden ontvangen de afgelopen weken, waren nu mijn gast en liepen mee de stad in. Niet linea recta naar het Bio Sciencepark, zoals één van hen snedig opmerkte, maar wel een eind die kant uit – ik kon dat onderwerp uiteraard niet laten liggen!

Via een route van 2,6 km. kwamen we uiteindelijk bij Dok 2 aan het einde van de Haarlemmerstraat. Daar was gelegenheid om het glas te heffen en na te praten over de zomerstage 2009.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten