vrijdag 18 februari 2011

Multifunctioneel


De bibliotheek, het buurtcentrum, de school, het consultatiebureau en de sportzaal. Allemaal voorzieningen die vroeger in een eigen gebouw een plek in de gemeenschap hadden. Maar dat werd te duur en daardoor zag je dat dit soort voorzieningen langzaam de deuren moesten sluiten wat vooral in de kleinere kernen grote gevolgen had voor het voorzieningenniveau en dus de leefbaarheid. Een moderne oplossing voor dit probleem is het multifunctioneel centrum, op een centrale plaats in de buurt waar alle voorzieningen samen worden gebracht. Doordat de gebruikers in zo'n centrum allerlei functies kunnen delen is het weer betaalbaar. Bovendien ontstaan er door samenwerking allerlei nieuwe kansen.

De Partij van de Arbeid is een enthousiast voorstander van dergelijke voorzieningen. Daarom waren we vandaag in het gloednieuwe Atolplaza in Lelystad op werkbezoek. Naast veel PvdA-ers uit de polder waren er ook een aantal tweede kamerleden met de rode dubbeldekker uit Den Haag gekomen. O.a. Ronald Plasterk, Hans Spekman, Ed Groot en Agnes Wolbert maakte deel uit van onze delegatie.

Atolplaza is een centrale plek in de wijk waar diverse voorzieningen onder één dak komen. Het is een plek waar alle bewoners van de Atolwijk elkaar kunnen ontmoeten en elkaars cultuur beter kunnen leren kennen. Door saamhorigheid, gezelligheid en ontdekking wordt de hele buurt jouw buur. Atolplaza helpt de buurtbewoners om elkaar op een laagdrempelige manier beter te leren kennen. Naast de bewoners kunnen ook professionals elkaar ontmoeten om zorg te dragen voor goede en passende activiteiten voor de bewoners van de Atolwijk. Kortom een prima ontwikkeling en als het aan de Partij van de Arbeid ligt, gaan we daar de komende periode mee door in Flevoland.

Kijk hier voor een fotoimpressie van dit werkbezoek.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten