zondag 6 februari 2011

Nederlands Kampioen

Badminton is een van de kernsporten van de provincie Flevoland. Dat wil zeggen dat het een sport is waar wij in de toekomst veel van verwachten. Dat komt doordat wij bijzonder sterke badmintonverenigingen hebben met talentvolle leden. Bovendien hebben we als provincie samen met de gemeente Almere en de landelijke bond afspraken hebben gemaakt over de doorontwikkeling van deze sport. Hiervoor investeren we in jeugdspelers en ondersteunen we de talentontwikkeling en begeleiding van topsporters. Ook proberen we voor onze kernsporten grote evenementen aan te trekken.

Vanmiddag was ik, samen met de Almeerse wethouders Rene Peeters en Ben Scholten, in het Topsportcentrum in Almere voor drie finale wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap. Behalve finale Gemengd Dubbel en de Dames Enkel was ik getuige van een buitengewoon spannende finale Heren Enkel tussen 8-voudig (2000 t/m 2008) nederlands kampioen Dicky Palyama en 2-voudig (2009 en 2010) nederlands kampioen Eric Pang (foto). De eerste twee games eindigde in 20-22 en 21-15. De derde en beslissende game leek een uitgemaakte zaak toen Pang aan de leiding ging met 19-11. Op dat moment leek Palyama zijn krachten hervonden te hebben en wist hij de stand zelf gelijk te brengen. Daardoor stond er op een gegeven moment een gelijkstand van 22-22 op het scoreboard. Uiteindelijk won Eric Pang met 24-26.

Bij dit soort spannende finales merk je pas goed wat een geweldige accommodatie Almere heeft voor dit soort evenmenten. De sfeer in de hal was ech geweldig. De topsport leeft in Flevoland.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten