woensdag 11 mei 2011

Oostvaarderswold

Vandaag is bekend gemaakt dat het Wereld Natuur Fonds en het Flevo-landschap een consortium gaan vormen om het OostvaardersWold aan te leggen. Een prachtig initiatief voor Flevoland. Als provincie Flevoland kunnen we nu weer vooruit met het OostvaardersWold.Voor de partijen in het nieuwe college van Gedeputeerde Staten is het OostvaardersWold een belangrijke ontwikkeling. Topnatuur dichtbij Almere, Zeewolde en Lelystad levert voor Flevoland zoveel meerwaarde op. Het geeft meer kwaliteit aan de woon- en werkomgeving in Flevoland en het levert simpelweg veel nieuwe banen op.

Ik ben blij dat organisaties als Wereld Natuur Fonds en Het Flevo-landschap ervoor willen gaan. De belangstelling van het WNF toont aan dat we hier niet te maken hebben met een postzegeltje natuur, maar met een gebied dat Flevoland in Nederland én daarbuiten op de kaart gaat zetten. En Het Flevo-landschap is geworteld in de Flevolandse samenleving en heeft een nauwe band met de inwoners. Dat is een mooie basis om andere partijen te interesseren om mee te helpen het OostvaardersWold te ontwikkelen.
De nieuwe weg die we inslaan met OostvaardersWold vind ik een waardevolle. Het is een nieuwe manier van natuurontwikkeling. Een consortium van maatschappelijke en private partijen zorgt voor meer draagvlak en nieuwe financiële bronnen.

Voor mij is er nu werk aan de winkel, zodra ik aan de slag mag als gedeputeerde met OostvaardersWold in portefeuille. Ik ga om tafel met de staatssecretaris om deze nieuwe manier van natuur ontwikkelen tot een succes te maken. Hierdoor kunnen we de boeren in het gebied duidelijkheid geven en kunnen we verder met de aanleg van het gebied.

Wat leuk is om te vertellen is dat het Horsterwold bij Zeewolde en het Kotterbos in 2011 en 2012 alvast onderhanden worden genomen. Deze twee bossen worden in de toekomst door het OostvaardersWold met elkaar verbonden. Er komen meer en betere fietspaden, recreatievoorzieningen voor gehandicapten, extra parkeerplaatsen. Hele tastbare dingen waardoor mensen meer plezier kunnen hebben van de natuur in Flevoland. En de natuur zelf wordt er ook beter van.

Het mag duidelijk zijn, ik ben blij met mijn nieuwe portefeuille OostvaardersWold. Ik kan niet wachten tot ik echt aan de slag mag, na mijn installatie op 18 mei.Tot ziens.

2 opmerkingen:

 1. Tja het zou u toch goed staan als u zorgt dat iedereen de website kan volgen op de provincie Flevoland .
  Dus gewoon voldoen aan de overeenkomst die de IPO gesloten is voor de E overheid dus drempel vrij
  dat zou al in 1 jan 2010 klaar moeten zijn volgens de overeenkomst.
  Het kan niet een kwestie van geld zijn maar is een kwestie van anders denken
  Zoals bijv de video over de prachtige herten
  Waarom geen ondertiteling op de video voor doven
  Om zomaar iets te noemen
  Tellen die niet mee?
  Maar u wilt wel hun belasting centen hebben om dit plan uitvoerbaar te maken


  Schaam U
  En maak als verantwoordelijk geen onderscheid in mensen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I get much in your theme really wedding jackets for the bride thank your very much i will come every day

  BeantwoordenVerwijderen