donderdag 12 mei 2011

Sportiefste School (2)

Onlangs werd Flevolandse school Caleidoscoop gekozen tot de sportiefste basisschool van Nederland. Ik schreef er al eerder over op mijn weblog. Zo’n prestatie vraagt natuurlijk om een felicitatie. Vandaag ging ik op bezoek bij de school om deze felicitatie persoonlijk over te brengen.

Het is een hele mooie prestatie van Caleidoscoop, deze overwinning. Ik hoorde hoe zij al enkele jaren hard werken aan het integreren van sporten, bewegen en gezond leven in het lespakket voor de kinderen.

De beker en de medailles die ik uitreikte aan de schooldirecteur David Kranenborg en de leerlingen werden met groot enthousiasme ontvangen. Ook kreeg de school de judoka (meervoudig Nederlands kampioen) Anicka van Emden voor een ochtend cadeau: 60 leerlingen kregen van haar een clinic (foto).

Sport Service Flevoland gaf de school een jaar lang gratis gebruik van het lespakket “Lekker Fit”, een speciaal lespakket voor de groepen 1 t/m 8 waarin aandacht wordt besteed aan hoe belangrijk sport en gezonde voeding is en waarin praktijk en theorie elkaar volledig aanvullen.

Ik heb er alle vertrouwen in dat de Caleidoscoop doorgaat met dit extra sportieve beleid omdat men ook op het gebied van de leerprestaties zeer positieve resultaten ziet. Wellicht levert dit ons toekomstige kampioenen op! Tot ziens.

1 opmerking:

  1. Dank je voor je aanwezigheid en speech op de Caleidoscoop Wij hebben nog veel sportieve plannen Frits Visser sportleider Caleidoscoop

    BeantwoordenVerwijderen