zaterdag 7 mei 2011

WK dammen 2011

Door het mooie weer zat het terras van 't Voorhuys in Emmeloord bomvol toen ik er vanmiddag langs liep. Ook op de kermis die voor de deur op De Deel stond was het al aardig druk. Wat opviel was dat de muziek iets zachter stond dan anders. Weinig mensen die ik hier op straat tegenkwam zullen geweten hebben dat ik zojuist de officiƫle opening van een echt WK had verzorgd. Van 7 t/m 28 mei is het WK dammen 2011 neergestreken in de provincie Flevoland. Vandaag was de start in het Voorhuys in Emmeloord. Halverwege verplaatst het hele 'WK circus' zich naar Urk waar in de Koningshof de laatste wedstrijden gespeeld worden.

Voor dit WK zijn de beste 20 damspelers ter wereld, onder wie een groot aantal voormalig wereldkampioenen naar de provincie gekomen. In de afgelopen 19 jaar ging de overwinning maar liefst 18 keer naar een deelnemer uit Rusland. De laatste keer dat een Nederlander met de eer ging strijken was in 1984, toen Harm Wiersma het tot wereldkampioen wist te brengen. Hoe het dit jaar afloopt weten we op de laatste speeldag, 28 mei op Urk. Insiders vertelden me dat Nederland weer een kans maakt. Er waren maar liefst 4 Nederlandse deelnemers onder wie Wiebe van der Wijk, inwoners van onze provincie. Hij mocht meedoen op de enige sponsorplaats en was door de sponsor GIBO-groep naar voren geschoven.

Dat het gelukt is om dit leuke sportevenement naar onze provincie te halen is mede een gevolg van het samen optrekken van de gemeenten Noordoostpolder en Urk. Bovendien had de provincie ook een duit in het zakje gedaan. Een mooi voorbeeld van Flevolandse samenwerking.

Als u interesse heeft in de vorderingen van de spelers gedurende het WK, kijk dan even op http://www.wkdammen2011.nl/ alle partijen zijn online te bekijken.

Tot ziens.Location:Emmeloord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten