donderdag 28 juli 2011

Ambulante Thuiszorg

In het kader van mijn zomerstages heb ik vanmorgen in Almere meegelopen met het team Ambulante Thuiszorg van onze jeugdzorgaanbieder Vitree. De inzet van de mensen van dit team is vooral de thuissituatie op orde brengen en zorg aanbieden in de eigen leefomgeving van jongeren. Een moderne insteek, die ook heel goed past bij de jonge provincie Flevoland. Vitree helpt op jaarbasis ongeveer 400 jongeren met ambulante zorg.

Voor die situaties waarbij gezinnen in Almere te maken hebben met ingewikkelde problemen, omdat er naast moeilijke vragen over de opvoeding ook sprake is van bijvoorbeeld verslaving en/of schulden, heeft Vitree een gezinscoach. Deze gezinscoach zorgt voor praktische hulp en afstemming tussen de verschillende soorten hulpverlening. Daarmee helpen we deze gezinnen weer de baas te worden over hun eigen situatie.

Door het aanbieden van dit soort ondersteuning voorkomen we in veel gevallen dat situaties in het gezin uit de hand lopen. Daarmee voorkomen we veel leed, overlast en kosten voor de samenleving. Zelf ben ik vanmorgen mee geweest met een intakegesprek op een huisadres in Almere en kreeg ik een uitgebreide rondleiding door het nieuwe complex van Vitree bij de Noorderplassen (foto).

Tot ziens.

1 opmerking:

  1. Heel erg goed dat je bent mee geweest! Zo krijg je toch een ander beeld van het hulp dat geboden wordt.

    BeantwoordenVerwijderen