dinsdag 18 september 2012

Tablet

Normaal gesproken is het uitspreken van de jaarlijkse troonrede en het bekend worden van de miljoenennota aanleiding om de provinciale communicatiedraaiboeken uit de kast te halen. Doorgaans worden op Prinsjesdag veel nieuwe maatregelen bekend gemaakt die gevolgen hebben voor onze provincie. In die situatie moeten we als het even kan nog dezelfde dag onze reactie in de pers hebben. De voorbereiding daarvan is een hele klus voor onze ambtenaren en ons als bestuurders. Zo niet vandaag.

Vandaag was alles anders. Ik heb vandaag niets gehoord wat ik nog niet wist. Vandaag was er geen nieuws om op te reageren en dus moesten we vanmiddag de pers laten weten dat we deze keer geen persbericht zullen versturen. O ja, er was toch wel een klein beetje nieuws. De minister van financien kwam niet alleen met het bekende koffertje naar de kamer, dit jaar kwam hij de begroting ook op een Ipad aanbieden. Zelf sprak hij niet over een Ipad, maar steevast over een ´tablet´.

Misschien had hij deze vorm van presenteren wel van Flevoland afgekeken. Wij kwamen immers vorig jaar al met een digitale begroting. Toen waren we zelfs de eerste provincie die dat deed. De ontwerpbegroting voor 2013 die ik vorige week hier presenteerde kunt u vanaf nu digitaal benaderen via onderstaande link, ook met uw ´tablet´ computer. Veel leesplezier.

www.flevoland.nl/begroting

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten