vrijdag 1 maart 2013

Lagerhuis

Vanmorgen mocht ik in de grote vergaderzaal van het provinciehuis de opening verzorgen van de Flevolandse voorronde van 'Op weg naar het Lagerhuis'. In mijn openingswoordje kon ik de deelnemers uitleggen waarom het alles behalve vanzelfsprekend was dat deze ronde ook dit jaar weer in Flevoland gehouden werd.  De tekst van mijn toespraak kunt u beluisteren via de link onder dit stukje.

Het Oostvaarders College uit Almere (foto) is er in geslaagd om de finale te winnen van het ISG-Arcus uit Lelystad. De derde prijs plaats was voor De Rietlanden uit Lelystad.

Tijdens de bijeenkomst werd ook een schaduwverkiezing gehouden voor Provinciale Staten. De uitkomst van deze verkiezing stemde wat mij betreft tot tevredenheid:

1. PvdA 22 %
1. D66 22 %
3. VVD 18 %
4. Partij voor de Dieren 9%
4. SP 9 %
6. 50+ 6 %
7. CDA 3 %
7. Groenlinks 2 %
Blanco 9%

De hele dag zijn er door de VARA opnames gemaakt. Op zondagavond 10 maart wordt om 18:13, 19:13, 20:13, 21:13, 22:13 en 23:13 uur op Omroep Flevoland een compilatie van de dag uitgezonden. Hierna wordt het programma ook op Youtube getoond op het Op weg naar Het Lagerhuis kanaal.

Tot ziens.

1 opmerking:

  1. Mooie toespraak. Een beetje naast de waarheid maar dat hoort er bij. Zeker in het debat; overtuigen is soms belangrijker.
    Ik hoop dat ook de toespraken van de jeugd - die over de fusie van de drie provincie besturen werden gehouden - tot GS zijn gekomen. Ze waren beiden erg positief over de fusie. De jeugd kijkt er dus net even anders tegenaan dan GS en een aardig deel van PS. Wellicht is het goed deze toespraken uit de finale van de Op Weg Naar het Lagerhuis dag ook op deze blog te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen