zondag 31 mei 2015

Join the Pipe

Afgelopen week was de week waarin ik mijn 100-dagen brief aan de gemeenteraad stuurde. In deze brief beschrijf ik mijn ervaringen tot nu toe en doe ik voorstellen voor mijn taak in de komende periode. Voor het geval u de brief nog niet heeft gelezen, hij is hier terug te vinden.

Onze vaste politieke commentator Ed Kamans van Varnws.nl schreef een prima samenvatting. Hij schreef over 'enkele rake observaties, zorgvuldig verwoord, maar als een ijzeren vuist in een fl

uwelen handschoen'. Ook mooi was het artikel in het AD/Utrechts Nieuwsblad van de hand van Monique Linnemann dat hier nog een keer na te lezen is.

Ik kijk nu vooral uit naar het gesprek over mijn brief met de gemeenteraad. Verder denk ik nog na over een manier om over dit onderwerp met de inwoners in gesprek te gaan.

Afgelopen week zijn we met het college gestart met onze kernentour. Daarvoor zaten we dinsdagochtend samen met een aantal inwoners van Nigtevecht, Vreeland en Loenen aan de Vecht aan het ontbijt (foto). We spraken over onderwerpen die voor onze gasten belangrijk waren. Later op de dag maakten we met het hele college een rondrit langs een aantal interessante plaatsen in de drie dorpen. Dinsdag 9 juni gaan we verder met onze tour door de gemeente. Dan gaan we naar Maarssenbroek.

Verder sprak ik deze week met politie en brandweer over de veiligheid in de gemeente en ging ik even langs bij het afscheid van D66 gedeputeerde Ralph de Vries. Ook was ik bij de familie die 3 weken geleden hun 100 jaar oude boerderij in vlammen op zag gaan. Ik wilde weten of ze tevreden waren met de steun vanuit de gemeente bij nazorg en herbouw van de boerderij.

Uiteraard schoof ik ook deze week weer aan bij inwoners voor het avondeten. Deze keer bij het gezin van Liesbeth van Es, bij Hennie en Harry Stoffers en bij de dorpsraad van Nigtevecht. Ik geniet elke keer opnieuw van deze leerzame uitstapjes.

Vrijdag had ik een uitgebreid gesprek met Mirjam van 't Veld, voormalig burgemeester van Stichtse Vecht. We hadden een goed collegiaal gesprek. Het was prettig om een aantal zaken eens met haar te spiegelen.

Dat was overigens niet de enige keer dat ik Mirjam tegen kwam deze week. Zaterdag mocht ik haar verwelkomen in Vreeland, waar ze haar afscheidscadeau mocht onthullen. Op een van de mooiste plaatsen van Vreeland staat nu een watertappunt van 'Join the Pipe', een prachtig initiatief waarover hier meer te lezen valt (foto).

Tot ziens.

1 opmerking: